r
Nosalty Logó

Kókuszos-ananászos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Kókuszos-ananászos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 2625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1961 micro
Összesen 2625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

Elkészítés

A sima piskótához

  1. A tojások fehérjét felverjük, mikor már szépen keményedik, hozzáadagoljuk a cukrot.
  2. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A kakaósnál nyilván a kakaót is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg megállja a tűpróbát.
  4. Konyharuhára borítjuk, feltekerve hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt felverjük, a joghurtot ha van, összekeverjük a porcukorral, vaníliával, kókuszreszelékkel, zselatin fixszel, majd mindezt óvatosan, de alaposan beleforgatjuk a tejszínhabba. Megfelezzük a krémet.
  6. A krém egyik felébe belekeverjük az apró kockákra vágott ananászt, ezzel töltjük meg a sima piskótatekercset.
  7. A krém másik felét a kakaós piskótába töltjük. Csokidarabkákkal lehet még turbózni, ha akarjuk.
  8. Ha van otthon kókuszlikőr és nem eszik gyerek a sütiből, pár centet tehetünk a krémbe...
  9. Néhány órán át pihentessük hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2181
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a kókuszosat... Ez pedig nagyon az. És rögtön duplán...

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...