r
Nosalty Logó

Koktélrákos spagetti Sárika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Koktélrákos spagetti Sárika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5283.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük.
  2. Közben egy serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk, megfuttatjuk az olajon, majd meghintjük az apróra vágott friss petrezselyemmel. Nagyon sok kell bele, rádobjuk a chilit és 1 dl spagetti főzőlevet öntünk hozzá.
  3. Leszűrjük a spagettit, nem kell leöblíteni, összekeverjük a rákkal. Adhatunk hozzá 1 dl tejszínt is, ha egy kicsit száraznak tűnne a spagetti, amit kiforralunk és forrón tálaljuk. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 1701
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Koktélrákos spagetti Sárika konyhájából
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...