Koktélrákos rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
80g rizottó rizs286 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
60g koktélrák43 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
240g hal alaplé17 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
680
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g rizottó rizs1432 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
300g koktélrák213 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1200g hal alaplé84 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3400
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
15.9g rizottó rizs57 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
23 kcal
-
12g koktélrák8 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
47.8g hal alaplé3 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
135
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2444.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 455 mg
-
Nátrium 1471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 130.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 507 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 501 micro
Összesen
680
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 124.2 g
Zsír
-
Összesen 140.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12224.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 2088 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 2275 mg
-
Nátrium 7356 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 654.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1346 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1081 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 1135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
3400
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g vaj
-
2 dl fehérbor
-
150 g parmezán sajt
-
300 g koktélrák
-
1 csokor petrezselyem
-
12 dl hal alaplé
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A koktélrákot 30 g vajon, egy gerezd fokhagymával néhány percig pároljuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Kis tálban, letakarva félretesszük.
- Egy vastag falú edényben diónyi vajat 2 ek olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított vöröshagymát, majd a maradék fokhagymát puhára pároljuk benne.
- Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a borral, közben folyamatosan keverjük.
- Miután a rizs a bort magába szívta, a forró alapléből kanalazunk a rizshez. A finom, krémes rizottó titka a folyamatos (értsd: szüntelen, megállás nélküli) keverés, ezért ne legyünk restek, és egy pillanatra se hagyjuk magukra a rizsszemeket! Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy (szükség esetén kis forró vízet is adhatunk a végén a rizshez). Sóval ízesítjük.
- Az előkészített koktélrákokat ekkor adjuk a rizottóhoz.
- Zárásként hozzákeverjük a vajat és a parmezánt. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána azonnal fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 496
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 154
- Össznézettség: 122510
- Feltöltés dátuma: 2007. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Rizottó: bárhol, bármikor, bármilyen formában jöhet. Ez az általam egyik leggyakrabban készített változata.