r
Nosalty Logó

Kőfal szelet ahogy Piroska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kőfal szelet ahogy Piroska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 4237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a diót darabosra daráljuk, majd fólia között a tésztanyújtóval kissé ellapítjuk.
  2. A lisztet rászórjuk a dióra, majd az egészet beleforgatjuk a tojáshabba.
  3. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 150 fokos sütőbe tesszük, de fokozatosan csendesítjük a lángot, gőzmentes sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A vége felé már inkább csak szárítjuk.
  4. Amíg sül a tészta, a cukrot a kakaóval elkeverjük, rátöltjük a vizet, és kis lángon fonalasra főzzük (új próba). Amikor elkészült, levesszük a lángról.
  5. A tojássárgáját egy-egy kiskanálnyi kakaós masszával elkavarjuk vigyázva, hogy össze ne kapja a tojást, majd mind nagyobb adagot adunk hozzá, míg el nem fogy. Ekkor az egészet visszatesszük a lángra, kb. 3-4 percig kavarjuk, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, és hozzáadjuk a kihűlt kakaós krémhez.
  6. A kihűlt tésztát keresztbe, 4 egyenlő részre vágjuk (10 cm szélesre), majd krémmel megkenve egymásra helyezzük. Így egy 4 lapos süteményt kapunk. A tetejét is bevonjuk vékonyan krémmel vagy csokimázzal, ha úgy jobban szeretjük.
  7. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük másnapig. Csak akkor szeleteljük, ha már megpuhult (2,5-3 cm széles szeletekre).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16265
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kőfal szelet ahogy Piroska készíti
Csiki Piroska 230 recept

Nem kell megijedni, a lapok kezdetben  kemények, innen a neve: kőfal, de másnapra a krémtől megpuhul, és egy nagyon finom süteményt kapunk. Ha vendégeket várunk, érdemes dupla adagot készíteni, mert nem nagy adag. Eredetileg a krémbe 2 ek feketekávé is jár, de mi anélkül szeretjük, és a tojássárgákat a vajjal kellene habosra kavarni, de így biztonságosabb, mint nyersen. A sütőpapírt ajánlatos vékonyan megkenni vajjal, és csak miután kihűlt a tészta, húzzuk le róla a papírt. Tömény, finom sütemény, nem kell sok belőle. Ha dupla adagot sütünk, a lapot kétszer kell megsütni, mert nem lehet vízszintesen vágni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...