Kőfal szelet ahogy Piroska készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g dió327 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
11 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g víz0 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
1060
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
46 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g víz0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Összesen
4237
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
19.5g tojásfehérje10 kcal
-
19.5g cukor76 kcal
-
19.5g dió128 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
4 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
9.8g tojássárgája31 kcal
-
19.5g vaj140 kcal
Összesen
413
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
1060
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 322.4 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 1515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2757.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 1323 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.6 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1751 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 942 mg
-
Retinol - A vitamin: 1713 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1122 micro
Összesen
4237
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
20 dkg dió
-
1 evőkanál finomliszt
A töltelékhez
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
5 ek víz
-
5 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a diót darabosra daráljuk, majd fólia között a tésztanyújtóval kissé ellapítjuk.
- A lisztet rászórjuk a dióra, majd az egészet beleforgatjuk a tojáshabba.
- A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 150 fokos sütőbe tesszük, de fokozatosan csendesítjük a lángot, gőzmentes sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A vége felé már inkább csak szárítjuk.
- Amíg sül a tészta, a cukrot a kakaóval elkeverjük, rátöltjük a vizet, és kis lángon fonalasra főzzük (új próba). Amikor elkészült, levesszük a lángról.
- A tojássárgáját egy-egy kiskanálnyi kakaós masszával elkavarjuk vigyázva, hogy össze ne kapja a tojást, majd mind nagyobb adagot adunk hozzá, míg el nem fogy. Ekkor az egészet visszatesszük a lángra, kb. 3-4 percig kavarjuk, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, és hozzáadjuk a kihűlt kakaós krémhez.
- A kihűlt tésztát keresztbe, 4 egyenlő részre vágjuk (10 cm szélesre), majd krémmel megkenve egymásra helyezzük. Így egy 4 lapos süteményt kapunk. A tetejét is bevonjuk vékonyan krémmel vagy csokimázzal, ha úgy jobban szeretjük.
- Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük másnapig. Csak akkor szeleteljük, ha már megpuhult (2,5-3 cm széles szeletekre).
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 40x28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16260
- Feltöltés dátuma: 2013. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Nem kell megijedni, a lapok kezdetben kemények, innen a neve: kőfal, de másnapra a krémtől megpuhul, és egy nagyon finom süteményt kapunk. Ha vendégeket várunk, érdemes dupla adagot készíteni, mert nem nagy adag. Eredetileg a krémbe 2 ek feketekávé is jár, de mi anélkül szeretjük, és a tojássárgákat a vajjal kellene habosra kavarni, de így biztonságosabb, mint nyersen. A sütőpapírt ajánlatos vékonyan megkenni vajjal, és csak miután kihűlt a tészta, húzzuk le róla a papírt. Tömény, finom sütemény, nem kell sok belőle. Ha dupla adagot sütünk, a lapot kétszer kell megsütni, mert nem lehet vízszintesen vágni.