r
Nosalty Logó

Knédli Ivetta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vass Ivetta
Knédli Ivetta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    4346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel cukros tejben.
  2. Majd a lisztbe tegyük a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót.
  3. A langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy kalácstészta állagú tésztát kapjunk, és kezdjük el dagasztani.
  4. A végén szórjuk még meg kevés liszttel, letakarjuk, és duplára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán vágjuk kb. 2 vagy 3 cipóra, amiket formázzunk hosszúkásra, kenyér alakúra.
  5. Forraljuk fel a vizet a pároló edényben, a víz a párolóedény lyukas részéig érjen csak, a lyukas részét vékonyan olajozzuk ki, majd tegyük bele óvatosan az egyik cipót. Tegyük a vízgőz fölé, és fedjük be fedővel. 20 percig ne nyúljunk a knédlihez, pároljuk kb. 20-25 percig.
  6. Ha elkészült, egy lapos fakanál segítségével emeljük meg, tegyük egy tálcára hűlni, langyosan könnyen felszeletelhetőek. Utána tesszük párolni a többi cipót is.
  7. Melegíteni gőz fölött vagy mikróban lehet.
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 48622
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Ajánló

A knédlit tálaljuk vadashoz, székelykáposztához, pörkölthöz és sült húsokhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Knédli Ivetta konyhájából
Vass Ivetta 4 recept

A knédli cseh és szlovák nemzeti étel. A szlovák nagymamám és édesanyám is így készítette a knédlit. Én is gyakran csinálom családomnak különböző húsos ételek mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...