Klasszikus uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Hozzávalók
Összesen
59
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Hozzávalók
Összesen
237
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 125.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
59
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 501.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
237
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- Az uborkát megmossuk, mandolinon vékonyan szeleteljük, és egy tálban lesózzuk, állni hagyjuk kb. 10 percig.
- Közben elkészítjük az öntetet. Egy befőttes üvegben összerázzuk az ecetet, cukorral, sóval, összenyomott fokhagymával (ha van érzékenység, akkor egy újhagyma aprított fehér részével), és vízzel.
- A kinyomkodott uborkát nyakon öntjük az ecetes öntettel, és hűtőbe tesszük legalább egy órára, vagy ameddig jó hideg nem lesz.
- Tálalásnál az uborkát körberendezzük a tányérokon, egy-egy kanál tejföllel, paprika és borsszórással díszítjük. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 11515
- Feltöltés dátuma: 2022. május 19.
Ajánló
Nyáron a legfinomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Minden magyaros fogás mellé nagyszerű egy klasszikus uborkasaláta. Az uborka héja maradhat, így szebben mutat tálalásnál. Aki szereti tehet tejfölt is rá!