r
Nosalty Logó

Klasszikus töltött omlett (Omlett 6.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Klasszikus töltött omlett (Omlett 6.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Összesen 1229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Összesen 126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    783 micro
  • β-karotin
    2128 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    3133 micro
  • β-karotin
    8511 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 1229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Elkészítés

Az omlettekhez

  1. Töltelék elkészítése:
  2. A gombás töltelékhez a felszeletelt champignon gombát kevés vajban sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel megpároljuk. Melegen tartjuk. Ezzel a raguval töltjük majd meg az omlettet.
  3. A zöldséges töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk, apróra felszeleteljük a zöldségeket. A zöldségeket vajon serpenyőbe téve megpároljuk, majd fűszerezzük. Melegen tarjuk, amíg az omlettünket sütjük.
  4. Omlett elkészítése:
  5. A tyúktojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, és villával jól elhabarjuk.
  6. A vajat egy nyeles serpenyőben nyílt láng felé helyezzük, és amikor a vaj már sistereg, beleöntjük az összehabart tojást. Egyik kezünkkel a serpenyő nyelét fogva, a másik kezünkben a villával addig kavargatjuk, rázogatjuk a tojást, amíg a tojásétel sűrűsödni kezd.
  7. Ekkor megtöltjük a töltelékekkel, majd a villa segítségével összetekerjük.
  8. Egy pillanatig még a tűz fölött tartjuk, hogy szép színt kapjon, majd a tányérra borítjuk.
  9. A töltött omlettet apróra vágott zöldfűszerrel vagy reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25948
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 07.

Ajánló

A klasszikus tojásomlett az egyik legfinomabb étel. Mindenkinek ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus töltött omlett (Omlett 6.)
Mártika és Feri 107 recept

Az omlett elkészítése rendkívül egyszerű. Töltelékkel elkészítve kiváló előétel. Ha előételként adjuk asztalra, akkor személyenként 2 db tyúktojást, ha normál adagnak, akkor 3 db tyúktojást számítunk.  

Hozzávalók

Az omlettekhez

A gombás töltelékhez

A zöldséges töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...