r
Nosalty Logó

Klasszikus csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Klasszikus csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Összesen 6996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    468.8 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3562 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 6996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukor 2/3 részével habbá verjük (ne legyen túl kemény), míg a sárgáját a cukor 1/3 részével kifehéredésig habosítjuk.
  2. Utána a fehérjéből néhány kanálnyival lazítjuk a tojássárgáját, végül, a tojásfehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját.
  3. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, majd több részletben óvatosan belekeverjük a tojásos masszába. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  4. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát papírral bélelünk, beleöntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben (tűpróbáig) készre sütjük (kb. 35-40 perc).
  5. Közben elkészítjük a krémet.
  6. Ha kisült a piskóta, akkor a tetejére picit lisztet szórunk, és egy sütőlemezre borítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt a piskóta (ezt esetleg hűtőben gyorsíthatjuk), akkor körbevágjuk, majd kiborítjuk egy nagy kerek tányérra.
  8. Majd attól függően, hogy mekkora átmérőjű tortaformával dolgoztunk 2 vagy 3 részre vágjuk a tortát.

Csokis krém

  1. A cukrot (lehetőleg porcukor) a vajjal habosra keverjük, majd a tejből és keményítőből pudingot főzünk.
  2. Hagyjuk a krémet kicsit hűlni, majd szakaszosan összekeverjük a kihabosított vajjal, végül beleszitáljuk a kakaóport, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

Csokimáz

  1. Ezt csak akkor készítjük el, amikor a tortámat már betöltöttük, és megfelelően dermesztettük (legjobb, ha legalább 1-2 órát hűtőben áll). Vízfürdőn felolvasztjuk a vajat, és beletördeljük az étcsokit.
  2. Fontos, hogy a csoki megfelelő híg legyen, azaz folyós, hogy a tortán csak egy leheletvékony csokiréteg legyen, az viszont az oldalát is befedje. Így szükség esetén még picit vajjal hígíthatjuk.

Torta összeállítása

  1. A krémet 4 részre osztjuk, ha 3 tortalapunk lett (2 rész megy a lapok töltésére, 1 a tetejére és az oldalára + 1 adag nyomózsákba, amivel díszítünk). Ha 2 tortalapunk lett, akkor csak 3 részre osztjuk a krémet.
  2. A lapokat egyenként megkenjük, majd az utolsó lappal fedjük, arra egy vékony réteg krémet kenünk, viszont a torta oldalát is vékonyan bevonjuk a krémmel. A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük, a maradék krémet pedig habzsákba, melyet szintén hűtőbe rakunk felhasználásig.
  3. A megfelelően kifagyasztott tortát óvatosan egy rácsra átemeljük (lehet akár grillrács, alá tálcát teszünk), majd a csokimázat körben a tortán eloszlatjuk, az oldalán folyjon le. Tetejét kenőkéssel elsimítjuk, majd ismét hűtőbe tesszük a tortát legalább 1/2 órára.
  4. Ha a csokimáz megdermedt a tortán, akkor nyomózsákból a maradék krémmel díszítjük (rózsákkal vagy hullámmal).
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1800
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 09.

Ajánló

Opcionális, de a látványért érdemes akár kész, boltban is kapható csokielemekkel díszíteni a tortát (csokiforgács, csokidara, előre elkészített figurák: virág, szív, stb.), vagy az ügyesebbek jó minőségű csokiból és kész öntőformákkal is elkészíthetik a dekorációt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus csokitorta
Pancsika 101 recept

Egy olyan klasszikus, amit legalább egyszer mindenki elkészít. Persze, ha ilyen finom lesz, mint ez, akkor nem egyszer csináljuk meg. :)

Hozzávalók

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...