Kisanci sajtos pogácsája
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1207.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.9 g
Zsír
-
Összesen 578.1 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14492.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 415 mg
-
Kálcium 2649 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2734 mg
-
Nátrium 8277 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 799.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 688.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5582 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 481 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 757 micro
-
Kolin: 442 mg
-
Retinol - A vitamin: 5310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3231 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt futtassuk fel a tejben.
- A lisztet a tejföllel, margarinnal, sóval, tojással, ecettel, majd az élesztővel össze kell gyúrni.
- Hagyjuk kelni kb. egy órát.
- Ujjnyi vastagra nyújtsuk, majd hajtogassuk meg egyszer. Tetejére ráreszeljük a sajtot, végül szaggassuk ki pogácsaszaggatóval.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2475
- Feltöltés dátuma: 2015. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az eredeti recept anyukám süteményes füzetében volt, majd amikor a családommal elköltöztem, átmásoltam magamnak azokat a süteményeket, amelyek tetszettek. Nos jött az alkalom: férjem a munkahelyére szeretett volna bevinni sütit, hát megsütöttem ezt. Nézem a receptet, azt írja: kis só. Mondom oké, és az 1 kiló liszthez tettem egy csipet sót... Nos a gyakorlott szakácsok tudhatják a sztori végét. :) A pogi gyönyörű lett! De ehetetlen... a kukában végezte mind. Azóta kísérleteztem vele, információkat szedtem össze több helyről, így született meg ez a költemény, amivel azóta is nagy sikert aratok mindenhol. Másik buktató: az eredeti recept szerint a margarinnak csak a felét kell belegyúrni, másik felét a háromszor(!) hajtogatott rétegek közé kell kenni. Eredmény: a pogácsánk alja a tepsi egyik végében, a teteje a másik végében lesz... Szóval maradjunk az egyszeri hajtogatásnál.:)