A kis mentőhajó - orosz krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
46g tojás58 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3 kcal
-
4g zselatin14 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
126 kcal
A tetejére
-
84 kcal
-
42g marcipán193 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1205
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
300g tej168 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
A krémhez
-
550g tojás692 kcal
-
600g tej336 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g zselatin168 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
600g növényi habtejszín1506 kcal
A tetejére
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
500g marcipán2310 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
14450
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
8.5g tojás11 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
4.9g napraforgó olaj44 kcal
-
5.8g tej3 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
10.6g tojás13 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
1g mazsola3 kcal
-
11.6g növényi habtejszín29 kcal
A tetejére
-
7.7g növényi habtejszín19 kcal
-
9.7g marcipán45 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
278
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1120.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
1205
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316.9 g
Zsír
-
Összesen 697.8 g
-
Telített zsírsav 296 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 3261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13446.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 509 mg
-
Kálcium 3424 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 4910 mg
-
Nátrium 4266 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1696.7 g
-
Cukor 1087 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 755.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1394 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 714 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 594 micro
-
Kolin: 2638 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4508 micro
Összesen
14450
kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
70 dkg finomliszt
-
40 dkg cukor
-
3 dl napraforgó olaj
-
3 dl tej
-
2 csomag sütőpor
A krémhez
-
10 db tojás
-
6 dl tej
-
30 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg zselatin
-
6 dl növényi habtejszín
A tetejére
-
4 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- Először is kimérünk mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral, majd a másik edényben a cukor, tej, olaj, tojássárga, harmadik edényben a tojásfehérje legyen.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Utána összekeverjük a tejet, az olajat, a tojássárgát és a cukrot. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, összekeverjük.
- Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjehabot.
- 2 lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben. Végezzünk tűpróbát is!
- A krémhez az egész tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot gőz fölött sűrűre verjük, majd ha szeretjük, hozzáadjuk a mazsolát is.
- Hozzáöntjük a forró vízben feloldott zselatint is. A tűzről levéve addig kevergetjük, amíg kihűl, de nem dermed meg teljesen.
- Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot., és óvatosan összekeverjük.
- A kihűlt piskótákat a megfelelő méretűre szabjuk. Az első lapból egy, a másikból 2 "hajó alapot" szabunk ki.
- Betöltjük a krémet úgy, hogy a legnagyobb lappal kezdjük, majd a kisebb, végül a legkisebb lap jön. Az oldalára is kerülhet krém, de a tetejére nem kell!
- Alaposan lehűtjük, majd egy tálca egy gyors mozdulat segítségével megfordítjuk, hogy hajó formája legyen.
- A marcipánt kinyújtjuk, beburkoljuk a hajó oldalát, a szemei feketék legyenek, a kabin teteje piros.
- A fedélzetre felvert Hulala tejszínhab kerül, ha már oroszkrém torta. Ha állati eredetű tejszínhabbal díszítjük, tegyünk bele zselatint vagy habfixálót!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6293
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
scarlett69
99 recept
Egy kisfiú szülinapi bulijára rendelték meg, tulajdonképpen szabad kezet kaptam, de a kérés az volt, hogy legyen valami köze Éliáshoz, aki ismeri a mesét, dönse el, hogy van-e...