r
Nosalty Logó

Királyi csirkemell burgonyapürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Királyi csirkemell burgonyapürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

csirkemellhez

burgonyapüréhez

537
Kalória
34g
Fehérje
22.6g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
176.4g
Víz
144.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 2146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

csirkemellhez

  1. A csirkemelleket négy szeletre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A tejbe belekeverünk két nagyobb evőkanál konyakot, és azzal leöntjük az előkészített csirkemellfilét. A konyakos tejben áztatjuk legalább 2-3 órát.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a lecsurgatott csirkeszeleteket puhára sütjük benne.
  4. Egy tűztálló tálba szedjük a puha hússzeleteket, majd ráöntjük a vajas pecsenyelevet. Ezután aláöntjük a maradék konyakot.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, és meghintjük darált dióval.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 20 perc). A pecsenyelével érdemes egyszer-kétszer meglocsolni a húst, nehogy a dió ráégjen.
  7. A csirkemell akkor készült el, ha a sajt ráolvadt és a dió pedig aranybarna!

burgonyapüréhez

  1. A burgonyát alapos mosás után sós vízben megfőzzük.
  2. A héjazott főtt burgonyát pépesre törjük, belekeverjük a vajat és a tejet. Sózzuk. A fazekat a tűzre visszatéve habosra keverjük benne a pürét.
  3. A burgonyapürét tányérokra merjük, mellé tesszük a hússzeleteket. Tetszőlegesen díszítjük, és melegen kínáljuk friss salátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Férjem névnapjára készítettem ezt a különleges, valóban fejedelmi ételt. A csirkemell elkészítésének nagyszerű variációja. Könnyű, ízletes sült. Nagymamám sokszor tálalta fel, szintén ünnepi alkalmakkor.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!