r
Nosalty Logó

Királyi csirkemell burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Királyi csirkemell burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 2146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Elkészítés

csirkemellhez

  1. A csirkemelleket négy szeletre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A tejbe belekeverünk két nagyobb evőkanál konyakot, és azzal leöntjük az előkészített csirkemellfilét. A konyakos tejben áztatjuk legalább 2-3 órát.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a lecsurgatott csirkeszeleteket puhára sütjük benne.
  4. Egy tűztálló tálba szedjük a puha hússzeleteket, majd ráöntjük a vajas pecsenyelevet. Ezután aláöntjük a maradék konyakot.
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, és meghintjük darált dióval.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 20 perc). A pecsenyelével érdemes egyszer-kétszer meglocsolni a húst, nehogy a dió ráégjen.
  7. A csirkemell akkor készült el, ha a sajt ráolvadt és a dió pedig aranybarna!

burgonyapüréhez

  1. A burgonyát alapos mosás után sós vízben megfőzzük.
  2. A héjazott főtt burgonyát pépesre törjük, belekeverjük a vajat és a tejet. Sózzuk. A fazekat a tűzre visszatéve habosra keverjük benne a pürét.
  3. A burgonyapürét tányérokra merjük, mellé tesszük a hússzeleteket. Tetszőlegesen díszítjük, és melegen kínáljuk friss salátával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7654
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Ajánló

Eltett savanyúság nem illik hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Királyi csirkemell burgonyapürével
Lizinka_ 604 recept

Férjem névnapjára készítettem ezt a különleges, valóban fejedelmi ételt. A csirkemell elkészítésének nagyszerű variációja. Könnyű, ízletes sült. Nagymamám sokszor tálalta fel, szintén ünnepi alkalmakkor.

Hozzávalók

csirkemellhez

burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...