r
Nosalty Logó

Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 5781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    2178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    717 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14846.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    3916 mg
  • Nátrium
    8713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    2868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2856 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 5781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    610 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk és a felesleges vizet felitatjuk róla.
  2. A bacont felcsíkozzuk, a babkonzervet és házi paradicsomleves üveget kinyitjuk, pucoljuk és zuzzuk a fokhagymát.
  3. A zacskóba tegyük a hozzávalók felét: vegetát, borsot, kínai ötfűszerkeveréket, fokhagymát, paradicsomlét, mézkaramellt, világos és sötét szójaszószt, a vörös konzerv babot, bacon felcsíkozva, majd a húsokat.
  4. Erre mindennek a másik fele: vegeta, bors, kínai ötfűszerkeverék, fokhagyma, paradicsomlé, mézkaramell, sötét és világos szójaszósz, vörös konzerv bab, bacon.
  5. A zacskó száját befogva, szép lassan átmozgatjuk, átforgatjuk, majd amikor már úgy látjuk, minden összekeveredett, minden elért a húsokhoz, lezárjuk a sütőzacskót.
  6. Tepsibe téve, a zacskó tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, betesszük a sütőbe, és közepes lángon, 50-60 percet sütjük 160-170 fokon. (Nem kell magasabb, hogy mindenütt jó alaposan átpárolódjon,átsüljön a hús és a mellette lévő fűszerek ízét átvehesse.)
  7. Köret készítése:
  8. A tésztát sós, olajos forró, lobogó vízben kifőzzük, nem kell teljesen puhára főzni, elég az olaszos mód, hisz a szósz úgyis belepi tálaláskor.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12209
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Ajánló

Savanyúságnak ettünk mellé házi uborkát. Ezzel meglett minden, ami általában a kínait  jellemzi, kicsit csípős, édes, sós, a savanyút az uborka adta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkét nagyon szeretjük. Az utóbbi időben, a csodás fűszerek által, melyeket a barátnőm hozott ,a család igencsak megkedvelte a kínait. Ezért - bár hasonló recept már van fenn - most kissé merészebben ízesítve, bevállaltam ezt a módozatot, és nagyon nagy sikere lett! Talán legközelebb bevállalom a tipikus kínai tésztát, most még nem ment. De ez is tökéletes volt, sőt! Bemerészkedek az indiai és a keleties (marokkói stb.) ízvilágba is, hátha nekem is sikerül. Kíváncsi vagyok rá, a család is, étterembe meg úgysem jutunk el. Tehát kalandra -azaz főzőkanálra fel!  

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...