Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkecombhoz
-
88g bacon344 kcal
-
75g paradicsomlé13 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
-
19g méz57 kcal
-
175g csirkecomb195 kcal
A körethez
Összesen
1447
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkecombhoz
-
350g bacon1376 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
75g méz228 kcal
-
700g csirkecomb779 kcal
A körethez
Összesen
5781
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkecombhoz
-
7.9g bacon31 kcal
-
6.8g paradicsomlé1 kcal
-
9g vörösbab30 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
15.8g csirkecomb18 kcal
A körethez
-
11.3g tészta42 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g víz0 kcal
Összesen
131
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3711.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 2178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 717 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 714 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6778 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1447
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 276.6 g
Zsír
-
Összesen 208.9 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14846.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 468 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 1031 mg
-
Foszfor 3916 mg
-
Nátrium 8713 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.2 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 2868 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2856 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 611 micro
Összesen
5781
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 610 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
A csirkecombhoz
-
0.5 ek ételízesítő
-
1 teáskanál curry por
-
4 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
-
70 dkg csirkecomb
A körethez
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk és a felesleges vizet felitatjuk róla.
- A bacont felcsíkozzuk, a babkonzervet és házi paradicsomleves üveget kinyitjuk, pucoljuk és zuzzuk a fokhagymát.
- A zacskóba tegyük a hozzávalók felét: vegetát, borsot, kínai ötfűszerkeveréket, fokhagymát, paradicsomlét, mézkaramellt, világos és sötét szójaszószt, a vörös konzerv babot, bacon felcsíkozva, majd a húsokat.
- Erre mindennek a másik fele: vegeta, bors, kínai ötfűszerkeverék, fokhagyma, paradicsomlé, mézkaramell, sötét és világos szójaszósz, vörös konzerv bab, bacon.
- A zacskó száját befogva, szép lassan átmozgatjuk, átforgatjuk, majd amikor már úgy látjuk, minden összekeveredett, minden elért a húsokhoz, lezárjuk a sütőzacskót.
- Tepsibe téve, a zacskó tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, betesszük a sütőbe, és közepes lángon, 50-60 percet sütjük 160-170 fokon. (Nem kell magasabb, hogy mindenütt jó alaposan átpárolódjon,átsüljön a hús és a mellette lévő fűszerek ízét átvehesse.)
- Köret készítése:
- A tésztát sós, olajos forró, lobogó vízben kifőzzük, nem kell teljesen puhára főzni, elég az olaszos mód, hisz a szósz úgyis belepi tálaláskor.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12209
- Feltöltés dátuma: 2010. október 05.
Ajánló
Savanyúságnak ettünk mellé házi uborkát. Ezzel meglett minden, ami általában a kínait jellemzi, kicsit csípős, édes, sós, a savanyút az uborka adta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A csirkét nagyon szeretjük. Az utóbbi időben, a csodás fűszerek által, melyeket a barátnőm hozott ,a család igencsak megkedvelte a kínait. Ezért - bár hasonló recept már van fenn - most kissé merészebben ízesítve, bevállaltam ezt a módozatot, és nagyon nagy sikere lett! Talán legközelebb bevállalom a tipikus kínai tésztát, most még nem ment. De ez is tökéletes volt, sőt! Bemerészkedek az indiai és a keleties (marokkói stb.) ízvilágba is, hátha nekem is sikerül. Kíváncsi vagyok rá, a család is, étterembe meg úgysem jutunk el. Tehát kalandra -azaz főzőkanálra fel!