r
Nosalty Logó

Kínai mézes-gyömbéres-citromos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Kínai mézes-gyömbéres-citromos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

Összesen 1194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

Összesen 2385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 1194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    3580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2522 micro
Összesen 2385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet levágjuk a csontjáról, és a két fél mellet beleforgatjuk a 3 ek kukoricaliszt, 1 kk só,1/2 kk bors és 1 tk ötfűszerkeverék elegyébe.
  2. 2 ek szezámolajat felforrósítunk és a csirkemelleknek először a bőrös felét pirítjuk 3 percig, majd a húsosat 2 percig. Ekkor lefedjük és 20 perc alatt sütőben, hőlégkeverésen átsütjük.
  3. Egy lábasba belevágunk egy citromot és még egy levét hozzácsavarjuk, hozzákeverjük a mézet és a cukrot, a keskeny csíkokra vágott gyömbért, 1 tk ötfűszerkeveréket, 1 ek szójaszószt, majd felöntjük 2 dl alaplével, összeforraljuk, és végül besűrítjük 2 ek kukoricaliszttel vagy keményítővel.
  4. A tésztát és a fagyott zöldborsót 5-6 percre lobogó, sós vízbe tesszük, majd ha megfőtt (egyszerre) leszűrjük, tálba tesszük, ráöntünk 1 ek szezámolajat és 1 ek szójaszószt, összekeverjük.
  5. Tálalásnál a csirkemellet felszeleteljük, és nyakon öntjük egy jó adag szósszal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12993
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai mézes-gyömbéres-citromos csirke
Évi néni 1830 recept

Kora reggel láttam egy műsort, ahol ezt az ételt készítették el. Azonnal tudtam, csak ez lehet nálunk az ebéd. Nem csalatkoztam benne, isteni volt.

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...