r
Nosalty Logó

Kimchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Réthly Dávid
Kimchi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kimchihez

A pasztához

24
Kalória
1.4g
Fehérje
4.9g
Szénhidrátok
0.3g
Zsír
82.4g
Víz
-
Koleszterin
1.7g
Rost
1.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kimchihez

A pasztához

Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kimchihez

A pasztához

Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A kimchihez

A pasztához

Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22823.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    21412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    988.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    4429 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2880 micro
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 19 kcal

Elkészítés

A kimchihez

  1. A kínai kelt először hosszában félbe, majd negyedekre vágjuk. A csumáját kivágjuk, majd kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük, besózzuk, jól összeforgatjuk, beledörzsöljük a sót. Ha engedett egy kis levet, jól lenyomkodjuk, lefedjük, és valamilyen nehezéket is teszünk rá. 2 órát pihentetjük.
  3. Közben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk az újhagymát, a jégcsapretket pedig gyufaszál vastagságúra.
  4. Félretesszük a zöldségeket, és elkészítjük a pasztát. Egy tálba nyomjuk a fokhagymákat, belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a sót és a halszószt, majd elkeverjük. Jöhet a koreai chilipehely is a tálba, majd addig keverjük, míg egy pépes pasztát nem kapunk.
  5. Ha letelt a 2 óra, a kínai kelt jól kinyomkodjuk, lehetőleg minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd egy üres tálba rakjuk. Erre szórjuk a felaprított hagymát és retket, majd végül az előzőleg elkészített pasztát.
  6. Gumikesztyűre váltunk, és alaposan összeforgatjuk, beledörzsöljük a zöldségekbe a pasztát.
  7. Egy jól zárható üvegbe halmozzuk a kimchit, jól lenyomkodjuk, feltöltjük egy kevés, előzőleg kinyomkodott sós lével, úgy, hogy az üveg tetején hagyunk 1-2 cm helyet.
  8. Lezárjuk, szobahőmérsékleten pihentetjük legalább 3 napig. Naponta érdemes kinyitni az üveget és lenyomkodni a zöldségeket. Ha letelt a 3 nap, hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc

Ahogy a koreai nagymamák mondanák "Ahány ház, annyi Kimchi..." Ez a végtelenül egyszerű savanyúság több ponton is eltér a hagyományos verziótól, de ízre és állagra így is isteni lett! Ha bővebben olvasnál ennek a csípős káposztának a megszületéséről, akkor kattints ide!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!