r
Nosalty Logó

Kilimandzsáró torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kilimandzsáró torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Összesen 4166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Összesen 217 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5956.5 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    812 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    272 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 4166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 217 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is.
  2. Összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, valamint a vaníliaőrleményt. Több részben a tojássárgás keverékhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
  3. 2-3 adagban hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A kész tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-os sütőben, nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd késsel vágjuk félbe, ügyelve rá, hogy amennyire lehetséges, egyenesen vágjunk. A piskóta felső részét vágjuk 12 körcikkre.

túrós töltelék

  1. A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe 5-10 percre. Egy deci habtejszínt felforrósítunk, majd hozzáadjuk a megpuhult és kicsavart zselatinlapokat. A zselatin pár pillanat alatt feloldódik, ezután hagyjuk hűlni egy kicsit. A többi habtejszínt felverjük, és félretesszük.
  2. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a joghurtot, a zselatinos tejszínt, a felaprított őszibarackot, valamint a felvert tejszínhabot is. Alaposan összekeverünk mindent.
  3. Egy közepes méretű tálat folpackkal kibélelünk - a tál átmérője lehetőleg 2-3 centivel legyen kisebb, mint a tortaformáé. Ebbe átkanalazzuk a túrós krémet, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg megdermed.

összeállítás

  1. A piskóta alsó részét villával megszurkáljuk, majd bekenjük 2-3 kanál gyümölcslével - nyugodtan használjuk a konzerv levét, bűnös élvezet, de nagyon finom lesz tőle! Ez a lépés azért kell, hogy ne legyen túl száraz a piskóta.
  2. Ezután óvatosan kicsomagoljuk a félgömb alakú túrós tölteléket, és a piskótalapra fordítjuk. Körben nekitámasztjuk a cikkekre vágott piskótatetőt, a tetejére pedig ráhalmozunk egy adag felszeletelt őszibarackot.
  3. A tetejét megszórjuk porcukorral, az oldalán pedig ízlés szerinti krémmel kitakarhatjuk az "összeillesztés" vonalát - mi ehhez nutellás tejszínhabot használtunk.
  4. Óvatosan szeleteket vágunk a tortából, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21047
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy bő évtizeddel ezelőtt a szülinapi bulik legmenőbb elemei a vakondtúrás, illetve a Kilimandzsáró torta voltak. Ezeket dobozos, csináld magad-formában lehetett kapni, és minden bizonnyal minden kisgyermekes anya rémálma volt, hogy a gyereke ilyet fog kérni. Most, hogy a nagy nosztalgiázás közepette eszünkbe jutott ez a torta, úgy döntöttünk, készítünk egy teljesen házi verziót belőle. Spoiler: sokkal-sokkal hamarabb elfogyott, mint ameddig az elkészítése tartott.

Hozzávalók

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...