Kifordított rántott hús gombával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g ketchup23 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
Összesen
868
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g ketchup91 kcal
-
60g mustár36 kcal
-
600g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
Összesen
3466
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
28.1g csirkemellfilé34 kcal
-
7g zsemlemorzsa28 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g ketchup3 kcal
-
2.1g mustár1 kcal
-
21.1g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
8.8g csiperkegomba2 kcal
Összesen
121
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2155.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 925 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 494.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2714 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
868
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.5 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8620.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 453 mg
-
Kálcium 720 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 498 mg
-
Foszfor 3205 mg
-
Nátrium 3698 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.6 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1978.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 578 micro
-
Kolin: 1510 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 10856 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
3466
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 382 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg csirkemellfilé
-
2 bögre zsemlemorzsa
-
2 bögre finomliszt
-
5 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 ek ketchup
-
6 ek mustár
-
6 dl víz
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
3 közepes db vöröshagyma
-
25 dkg csiperkegomba
Elkészítés
- A húst vékony szeletekre szeljük, ha szükséges, klopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Előmelegítjük az olajat a sütéshez. Majd a szokottól eltérően, először morzsába, tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a húst, és rögtön az olajba tesszük. Hirtelen sütjük ki, annyira, hogy mindkét fele aranybarna legyen. (Nem baj, ha nem sül át.)
- A hirtelen átsütött szeleteket tepsibe tesszük egymás mellé, majd ha szükséges, egymásra két sorban.
- Szeletekre vágjuk a nyers vöröshagymát, illetve a gombát, és ezt is ráhalmozzuk (lehet konzerv gomba is).
- A vizet a mustárral, ketchuppal és az ételízesítővel elkeverjük, majd a tepsiben lévő húsokra öntjük. Egy alufóliával lefedjük, és kis hőfokon legalább 40 percig sütjük. Majd nagy hőfokon fólia nélkül pirítjuk. Fontos, hogy teljesen elpárolódjon róla a víz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 14664
- Feltöltés dátuma: 2014. június 13.
Ajánló
Jól illik hozzá a kukoricás rizs és a savanyúság.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Nem érdemes túl sok húst használni hozzá, mert sokkal kiadósabb, mint a normál rántott hús. Csípős változatban is érdekes lehet, így akár a gombás-hagymás feltétet lehetne dúsítani csípős paprikával, paradicsommal, és így átsütni.