r
Nosalty Logó

Kifli megreformálva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hamcsa
Kifli megreformálva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7801.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    5618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magocskák kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk (én kenyérsütőgépben szoktam).
  2. Meleg helyen megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 10 részre osztjuk,ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor lehet több részre is.
  4. Megformázzuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Másodszor is kelesztjüklegalább 20 percig, majd vízzel lespricceljük, és rátesszük a magokat.
  6. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10463
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hamcsa 5 recept

Formázásnál ovális formát kezdek nyújtani, aminek van egy csücske, olyan kalap-forma alakú, és úgy tekerem fel. Én a mai adag tésztát csipet pirospaprikával és egy evőkanál pirított hagymával ízesítettem, és 20 részre osztottam. Így 1 db kifliben kb. 100 kcal és 20 g ch (szénhidrát) van, de függ a hozzávalóktól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...