Kétszer félméteres kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
73g tojás92 kcal
-
83g porcukor323 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
33g víz0 kcal
-
8 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A vaníliás krémhez
A pudingos krémhez
-
15g puncs pudingpor57 kcal
-
67g tej37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
2g rum4 kcal
A tetejére
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
17g margarin120 kcal
Összesen
2373
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g víz0 kcal
-
46 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A vaníliás krémhez
A pudingos krémhez
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g rum23 kcal
A tetejére
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
14241
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
10.6g tojás13 kcal
-
12.1g porcukor47 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A vaníliás krémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
4.8g margarin35 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
A pudingos krémhez
-
2.2g puncs pudingpor8 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
4.8g margarin35 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0.2g rum1 kcal
A tetejére
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
Összesen
344
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 130.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1728.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 118.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 1095 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 783 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
2373
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 782.7 g
-
Telített zsírsav 206 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 342 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 196 g
-
Koleszterin 1525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10373.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 2775 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 738 mg
-
Foszfor 3957 mg
-
Nátrium 2508 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1668 g
-
Cukor 1037 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 712.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6960 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 727 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 1294 mg
-
Retinol - A vitamin: 6567 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 4697 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2144 micro
Összesen
14241
kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
50 dkg porcukor
-
50 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
25 dkg margarin
-
2 dl víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
A pudingos krémhez
-
2 tasak puncs pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
A tetejére
-
30 dkg étcsokoládé
-
10 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosrakeverjük, majd hozzáadjuka vizet és a lágy margarint. Alaposan kikeverjük, és asütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük.
- Két részre osztjuk, és az egyik feléhez adjuk a kakaóport és még egy kanál vizet.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és megfelezve a két masszához keverjük.
- Két, margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjükm, és előmelegített sütőben készre (tűpróbáig) sütjük.
- A krémekhez a pudingokat külön-külön sűrűre főzzük a cukorral ízesített tejben. Amíg hűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és megfelezve a kihűlt pudingokkal tovább habosítjuk. A puncsoshoz tehetünk kevés rumot vagy aromát is.
- A közben kihűlt tésztánkat vágódeszkán, a forma alapján kirajzolódó bordáknál felszeleteljük, és a krémmel megtöltjük váltakozó sorrendben. A sárga és barna tésztákat, és a krémet is váltakozva tesszük, így tapasztjuk egymáshoz a szeleteket két rúdban.
- A megmaradt krémekkel átkenjük a rudakat, egyiket sárga, a másikat rózsaszín krémmel. Hűtjük, amíg a csokit felolvasztjuk a margarinnal, és ezzel bevonjuk mindkét "félmétert".
- Hűtőben dermesztjük, tálaláskor ferdén szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: őzgerincforma
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 11119
- Feltöltés dátuma: 2011. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Geleva
100 recept
A "nagylányom" kedvence, a többiek is nagyon szeretik.