r
Nosalty Logó

Kétszer félméteres kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Kétszer félméteres kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Összesen 2373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Összesen 14241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 2373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    782.7 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    342 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10373.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    2775 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    3957 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1668 g
  • Cukor
    1037 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    727 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6567 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4697 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 14241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosrakeverjük, majd hozzáadjuka vizet és a lágy margarint. Alaposan kikeverjük, és asütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük.
  2. Két részre osztjuk, és az egyik feléhez adjuk a kakaóport és még egy kanál vizet.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és megfelezve a két masszához keverjük.
  4. Két, margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjükm, és előmelegített sütőben készre (tűpróbáig) sütjük.
  5. A krémekhez a pudingokat külön-külön sűrűre főzzük a cukorral ízesített tejben. Amíg hűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és megfelezve a kihűlt pudingokkal tovább habosítjuk. A puncsoshoz tehetünk kevés rumot vagy aromát is.
  6. A közben kihűlt tésztánkat vágódeszkán, a forma alapján kirajzolódó bordáknál felszeleteljük, és a krémmel megtöltjük váltakozó sorrendben. A sárga és barna tésztákat, és a krémet is váltakozva tesszük, így tapasztjuk egymáshoz a szeleteket két rúdban.
  7. A megmaradt krémekkel átkenjük a rudakat, egyiket sárga, a másikat rózsaszín krémmel. Hűtjük, amíg a csokit felolvasztjuk a margarinnal, és ezzel bevonjuk mindkét "félmétert".
  8. Hűtőben dermesztjük, tálaláskor ferdén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: őzgerincforma
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11094
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "nagylányom" kedvence, a többiek is nagyon szeretik.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...