r
Nosalty Logó

Kétmustáros-lencsés tésztasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Kétmustáros-lencsés tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 14% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2274 kcal
  • 14% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 568 kcal
  • 14% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1685 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 2274 kcal
  • 14% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző nap áztassuk be, majd főzzük puhára egy babérlevéllel vegetás vízben. Ha kész, csepegtessük le.
  2. Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben.
  3. Keverjük ki a majonézt a kétféle mustárral, ízlés szerint borsozzuk.
  4. Aprítsuk fel a lilahagymát.
  5. A tésztát öntsük egy nagyobb üvegtálba, öntsük rá a mustáros szószt, forgassuk össze, adjuk hozzá a lencsét és a lilahagymát, keverjük össze.
  6. A lencsét és a tésztát is hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt összekeverjük a salátát.
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24164
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 14.

Ajánló

Fogyasztás előtt rakjuk hűtőbe egy fél órára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát ez a story túl hosszú lenne... :), de végül megszületett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...