Kerekrépa rakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
764
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1529
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2544 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 1155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 214.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
764
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5088 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1437 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 2309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
1529
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kerekrépát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, és lobogó, sós vízben 3 percig főzzük.
- Egy jénai tálat kikenünk olívaolajjal.
- A kenyérszeleteket megszabadítjuk a héjuktól. (Ha szeretjük a ropogós héjat, nyugodtan maradhat.)
- Ha megpuhult a kerekrépa, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
- A jénai aljára lerakunk egy réteg kenyeret.
- Erre jön egy réteg kerekrépa, amit sózunk, borsozunk.
- Következzen egy réteg hagyma és szeletelt fokhagyma, majd egy réteg reszelt sajt.
- Újra egy réteg kenyér, majd egy réteg répa, amelyet só, bors és reszelt sajt követ.
- Csurgathatunk még minderre egy kis olívaolajat.
- Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük.
- Tálalás előtt hagyjuk kb. 10 percet hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3291
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Ajánló
Cézár salátát készítettem hozzá finom bio zöldekből. Ehhez felhasználtam a kenyérszeletek héját.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy rendkívül egyszerű recept, és az ízélmény éppen ezért meglepő. Egy angol oldalon találtam, amikor kerekrépás receptek után vadásztam. A recept azt ígéri, hogy a kerekrépát nem kedvelők is imádni fogják ezt a fogást. Szerintem igaza van!