Képviselőfánk lépésről-lépésre
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
20g sertészsír180 kcal
-
30g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
75g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
694
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
80g sertészsír722 kcal
-
120g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
300g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2780
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
5.7g sertészsír51 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
7.1g rétesliszt26 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.5g tojás20 kcal
A krémhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
21.2g víz0 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
14.1g tojásfehérje7 kcal
A díszítéshez
-
14.1g habtejszín41 kcal
Összesen
197
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 224.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
694
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.2 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2053.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 757 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 896.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 868 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
2780
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 dkg sertészsír
-
15 ek víz
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
1 csipet só
-
4 db tojás
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl víz
-
5 ek cukor
-
5 db tojásfehérje
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A zsírt felolvasztjuk, és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót.
- Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre. Addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.
- Mikor ez kész, levesszük a tűzről, és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak egy tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a négy tojással.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. Kb. 19 darab lesz. Egy órát hagyjuk pihentetni.
- A sütőt előmelegítjük, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni.
- Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta.
- 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot kb. 80 fokra. Így sütni (szárítani) tovább 20 percig.
- Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal még melegen le kell vágni a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta, és hamar törnek.
- Krém készítése:
- 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
- A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba.
- Folyton keverve mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot.
- Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
- Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük, és 2 dl tejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 63077
- Feltöltés dátuma: 2012. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Berdál Bernadett
14 recept
Ezt a süteményt első nekifutásra sikerült elkészíteni, amit alapos kutató munka előzött meg, mire megtaláltam a megfelelő receptet!