r
Nosalty Logó

Képviselőfánk házilag

1,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gábor a Házi Pék
Képviselőfánk házilag
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

827
Kalória
13.9g
Fehérje
58.5g
Szénhidrátok
58.8g
Zsír
124.9g
Víz
303.4g
Koleszterin
810mg
Rost
24.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Összesen 827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Összesen 4964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5339.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    2469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3254 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet, a margarint, a cukrot és a sót tűzhelyen melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyors keverés mellett pár percig összedolgozzuk a tésztát.
  2. Egy hideg tálba átmerjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.
  3. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadagoljuk a felvert tojást addig, amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása.
  4. Sütőlemezre halmozunk 12 db-ot, de persze lehet kisebb méretben is készíteni.
  5. Sütés: 12 db készítése esetén 200 C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén.
  6. A habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk. A pudingport a tejjel, tojássárgával és a cukorral összefőzzük, majd a kész pudingot teljesen kihűtjük, és a tejszínhabból annyit hozzákeverünk, hogy könnyed, krémes legyen az állaga, de a tartását ne veszítse el. Én kb. a hab 1/4-ét kevertem hozzá.
  7. Kihűlés után a képviselőfánkok tetejét úgy a 2/3-uknál levágjuk, majd az aljukat habzsák vagy akár egy kanál segítségével megtöltjük először a vaníliakrémmel, majd a tejszínhabbal, majd a tetejüket visszahelyezzük a tejszínhabra. Úgy érdemes megtölteni őket, hogy a két tészta között szabadon látszódjon a krém és a hab átmenete. Ha megvolnánk, tetszés szerint lehet őket díszíteni, én porcukrot használtam.
  8. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A képviselőfánk sokak nagy kedvence, ezért is szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel. Akik szeretnék a receptet és az elkészítést még részletesebben követni, ajánlom az ehhez kapcsolódó receptvideómat, amihez a YouTube-on "Gábor a Házi Pék"-et kell keresni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!