r
Nosalty Logó

Képviselőfánk házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gábor a Házi Pék
Képviselőfánk házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Összesen 827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Összesen 4964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5339.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    2469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3254 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4964 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet, a margarint, a cukrot és a sót tűzhelyen melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyors keverés mellett pár percig összedolgozzuk a tésztát.
  2. Egy hideg tálba átmerjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.
  3. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadagoljuk a felvert tojást addig, amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása.
  4. Sütőlemezre halmozunk 12 db-ot, de persze lehet kisebb méretben is készíteni.
  5. Sütés: 12 db készítése esetén 200 C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén.
  6. A habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk. A pudingport a tejjel, tojássárgával és a cukorral összefőzzük, majd a kész pudingot teljesen kihűtjük, és a tejszínhabból annyit hozzákeverünk, hogy könnyed, krémes legyen az állaga, de a tartását ne veszítse el. Én kb. a hab 1/4-ét kevertem hozzá.
  7. Kihűlés után a képviselőfánkok tetejét úgy a 2/3-uknál levágjuk, majd az aljukat habzsák vagy akár egy kanál segítségével megtöltjük először a vaníliakrémmel, majd a tejszínhabbal, majd a tetejüket visszahelyezzük a tejszínhabra. Úgy érdemes megtölteni őket, hogy a két tészta között szabadon látszódjon a krém és a hab átmenete. Ha megvolnánk, tetszés szerint lehet őket díszíteni, én porcukrot használtam.
  8. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 306
  • Össznézettség: 10478
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 07.

Ajánló

Ajánlom étkezések után desszertként, de igazából bármikor kellemes a fogyasztása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gábor a Házi Pék 4 recept

A képviselőfánk sokak nagy kedvence, ezért is szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel. Akik szeretnék a receptet és az elkészítést még részletesebben követni, ajánlom az ehhez kapcsolódó receptvideómat, amihez a YouTube-on "Gábor a Házi Pék"-et kell keresni.

Hozzávalók

Tészta

Tejszínhab

Vaníliakrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...