r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Képviselőfánk Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 4191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet felforrósítjuk, felolvasztjuk benne a zsírt.
  2. Hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, míg egy darabba összeáll.
  3. Levesszük a tűzről, és egyenként, nagyon alaposan belekeverjük a tojásokat.
  4. A masszából kis diónyi gömböket formázunk, és zsírozott tepsire rakjuk, egymástól kb. 6 cm-re. Így pihentetjük 1 órát.
  5. A sütőt a legmelegebbre hevítjük, a tésztát betesszük. 1-2 perc perc múlva 200°C-ra csökkentve a hőt összesen 15 percig sütjük ezen a hőfokon, majd a sütőajtót megnyitva, 160°C-on szárítjuk még 5 percig.
  6. A tepsin hagyjuk kihűlni.
  7. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét 10 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Félretesszük.
  8. A tejben csomómentesre keverjük a tojássárgákat, a lisztet, 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve sűrű péppé főzzük.
  9. A tűzről levéve még forrón, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Langyosra hűtjük.
  10. A fánkokat kettévágjuk (a belsejükben maradt kevés, hártyaszerű tésztát eltávolítjuk), és alsó részükbe töltjük a vaníliakrémet.
  11. Tetejükbe tejszínhabot teszünk, és egymáshoz illesztjük a két részt.
  12. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 37767
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Én ebből az adagból kb. 50 kis fánkot készítek. A család kérése volt, hogy egyfalatosak legyenek. Úgy könnyebb megenni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak, akik nem mernek nekiállni a képviselőfánk sütésnek, mert az a hír járja, hogy problémás, macerás a készítése. Állítólag csinál olyan vicceket, hogy összeesik a sütőben ahelyett, hogy triplájára nőne, pedig ugye ez lenne a feladata. Természetesen én is félve álltam neki úgy 20 éve először, és remegve vártam a végkifejletet. A feszültséget még az is fokozta, hogy nem volt ablak a sütőajtómon, és én meg nem nyitogathattam (ennél a sütinél tilos!), hogy nyomon követhessem az eseményeket. De nem történt semmi borzalmas. Szépek lettek a fánkok. És azóta is mindig. És nem macerásabb, mint bármelyik krémes süti. Viszont sok krémes sütinél ezerszer finomabb, szóval nagyon megéri elkészíteni. A tíz tojás se tartson vissza senkit, mert ez így nem drágább, mint egy vajas süti csokival a tetején, vagy egy kis doboz mascarpone.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...