Képviselőfánk Fahéj konyhájából
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g mangalica zsír150 kcal
-
33g víz0 kcal
-
46g tojás58 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
200g víz0 kcal
-
275g tojás346 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
4.8g mangalica zsír43 kcal
-
9.5g víz0 kcal
-
13.1g tojás16 kcal
A krémhez
-
28.6g tej16 kcal
-
13.1g tojás16 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
4 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 112.1 g
Zsír
-
Összesen 222.6 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 2117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4001 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1143 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1383 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 728.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 545 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 1534 mg
-
Retinol - A vitamin: 1322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg mangalica zsír
-
2 dl víz
-
5 db tojás
A krémhez
-
6 dl tej
-
5 db tojás
-
8 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A vizet felforrósítjuk, felolvasztjuk benne a zsírt.
- Hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, míg egy darabba összeáll.
- Levesszük a tűzről, és egyenként, nagyon alaposan belekeverjük a tojásokat.
- A masszából kis diónyi gömböket formázunk, és zsírozott tepsire rakjuk, egymástól kb. 6 cm-re. Így pihentetjük 1 órát.
- A sütőt a legmelegebbre hevítjük, a tésztát betesszük. 1-2 perc perc múlva 200°C-ra csökkentve a hőt összesen 15 percig sütjük ezen a hőfokon, majd a sütőajtót megnyitva, 160°C-on szárítjuk még 5 percig.
- A tepsin hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét 10 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Félretesszük.
- A tejben csomómentesre keverjük a tojássárgákat, a lisztet, 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve sűrű péppé főzzük.
- A tűzről levéve még forrón, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Langyosra hűtjük.
- A fánkokat kettévágjuk (a belsejükben maradt kevés, hártyaszerű tésztát eltávolítjuk), és alsó részükbe töltjük a vaníliakrémet.
- Tetejükbe tejszínhabot teszünk, és egymáshoz illesztjük a két részt.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 409
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 37767
- Feltöltés dátuma: 2013. november 03.
Ajánló
Én ebből az adagból kb. 50 kis fánkot készítek. A család kérése volt, hogy egyfalatosak legyenek. Úgy könnyebb megenni. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Vannak, akik nem mernek nekiállni a képviselőfánk sütésnek, mert az a hír járja, hogy problémás, macerás a készítése. Állítólag csinál olyan vicceket, hogy összeesik a sütőben ahelyett, hogy triplájára nőne, pedig ugye ez lenne a feladata. Természetesen én is félve álltam neki úgy 20 éve először, és remegve vártam a végkifejletet. A feszültséget még az is fokozta, hogy nem volt ablak a sütőajtómon, és én meg nem nyitogathattam (ennél a sütinél tilos!), hogy nyomon követhessem az eseményeket. De nem történt semmi borzalmas. Szépek lettek a fánkok. És azóta is mindig. És nem macerásabb, mint bármelyik krémes süti. Viszont sok krémes sütinél ezerszer finomabb, szóval nagyon megéri elkészíteni. A tíz tojás se tartson vissza senkit, mert ez így nem drágább, mint egy vajas süti csokival a tetején, vagy egy kis doboz mascarpone.