Képviselőfánk Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
33g sertészsír301 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
46g tojás58 kcal
Krém
-
46g tojás58 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összeállítás
Összesen
916
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
275g tojás346 kcal
Krém
-
275g tojás346 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
600g tej336 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összeállítás
Összesen
5485
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
8.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
8.6g sertészsír78 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
11.8g tojás15 kcal
Krém
-
11.8g tojás15 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
Összeállítás
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
916
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 353.7 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 2323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4210 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1215 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 1105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.3 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 794.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1611 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 670 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 1603 mg
-
Retinol - A vitamin: 1596 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2489 micro
Összesen
5485
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 dl víz
-
1 csipet só
-
1 ek porcukor
-
20 dkg sertészsír
-
20 dkg finomliszt
-
5 db tojás
Krém
-
5 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
10 dkg finomliszt
-
6 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 dl habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A vizet a sóval, cukorral és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk.
- Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
- A tojásokat felverjük, és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
- Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük, és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
- A fánk golyókat és mellékét vízzel lespricceljük.
- A sütőt 220 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig, jó ropogósra sütjük.
- A megsült fánkok kalapjait levágjuk.
Krém
- Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
- A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
- A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük. Ezután apránként, szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
- A tejszínt keményre verjük.
Összeállítás
- Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín, és a fánk kalapja.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 17289
- Feltöltés dátuma: 2015. január 06.
Ajánló
A tészta hozzávalóinál zsír helyett más zsiradék, akár olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Újévre készítettem, már több alkalommal. Jól bevált recept. Ajánlom másoknak is!