r
Nosalty Logó

Képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    366.4 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1883 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 5477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A vizet egy zománcos fazékbanfelforraljuk a vajjal, majdbelekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától.
  3. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
  4. A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából.
  5. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük,és az ígyképződött gőzben lassan pirosra sütjük.
  6. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
  7. A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük.
  8. Krém elkészítése:
  9. A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával.
  10. A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrelés sűrű krémet főzünk.
  11. Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét.
  12. Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk.
  13. Hab elkészítése:
  14. A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuka krém tetejére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30028
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 12.

Ajánló

Ha a tészta "kalapját" félbe vágjuk, szép szárnyacskákat tehetünk a fánkra; esetleg karamellizált cukorral vonhatjuk be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk
ze(n)derta 188 recept

Nem árt időnként a jól bevált recepteken "csavarni" egyet. Így tettem a képviselőfánkkal is. A vaníliás krém helyett 2 csomag tejszín ízű pudingporból készítettem el (a tojások sárgájából fincsi trüffel lett), míg a tejszínhabba 2 evőkanálnyi keserű kakaóport kevertem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...