Képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
14g vaj102 kcal
-
21g víz0 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
41g tojás52 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
3 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
83g tej47 kcal
A habhoz
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
457
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
170g vaj1219 kcal
-
250g víz0 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
495g tojás623 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
1000g tej560 kcal
A habhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5477
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
5.8g vaj42 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
16.9g tojás21 kcal
A krémhez
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
34.2g tej19 kcal
A habhoz
-
17.1g habtejszín50 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
187
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
457
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.4 g
Zsír
-
Összesen 366.4 g
-
Telített zsírsav 210 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5615.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 1883 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1773 mg
-
Nátrium 1466 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.7 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1044.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 552 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 1716 mg
-
Retinol - A vitamin: 3363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2739 micro
Összesen
5477
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
170 g vaj
-
250 ml víz
-
280 g finomliszt
-
9 db tojás
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 evőkanál finomliszt
-
7 ek édesítőszer
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 l tej
A habhoz
-
500 ml habtejszín
-
4 ek édesítőszer
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A vizet egy zománcos fazékbanfelforraljuk a vajjal, majdbelekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától.
- A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
- A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából.
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük,és az ígyképződött gőzben lassan pirosra sütjük.
- Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
- A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük.
- Krém elkészítése:
- A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával.
- A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrelés sűrű krémet főzünk.
- Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét.
- Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk.
- Hab elkészítése:
- A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuka krém tetejére.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 30022
- Feltöltés dátuma: 2009. január 12.
Ajánló
Ha a tészta "kalapját" félbe vágjuk, szép szárnyacskákat tehetünk a fánkra; esetleg karamellizált cukorral vonhatjuk be.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
ze(n)derta
188 recept
Nem árt időnként a jól bevált recepteken "csavarni" egyet. Így tettem a képviselőfánkkal is. A vaníliás krém helyett 2 csomag tejszín ízű pudingporból készítettem el (a tojások sárgájából fincsi trüffel lett), míg a tejszínhabba 2 evőkanálnyi keserű kakaóport kevertem.