Kenőmájassal töltött omlós hús
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g kenőmájas76 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
14g tojás17 kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g kenőmájas305 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
55.4g darált sertéshús101 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11.1g kenőmájas34 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 1068 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.9 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 793 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4655.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1703 mg
-
Nátrium 2052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 534 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4271 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 4271 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 598 micro
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fasírt fűszerkeverék ízlés szerint
-
10 dkg kenőmájas
Elkészítés
- A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzáütünk egy egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk. (Akinek van egy jól bevált fasírt receptje, nagyszerű lesz, csak a pirospaprikát hagyjuk ki. Bevallom őszintén, én szoktam tenni bele még egy kevés pizzakrémet vagy, ha az nincs, némi ketchup-ot is, mert úgy egy kicsit pikánsabb lesz az íze.)
- Ha a masszát jól kidolgoztuk, vegyünk ki belőle kb. teniszlabda nagyságú adagot, gyúrjuk gombóccá, majd az egyik oldalát lisztbe fordítva lapítsuk ki, kb. fél centi vastagra (egy nagyobb kerek lepényt kell kapnunk).
- Kb. 1,5 evőkanálnyi májkrémet halmozzunk a lepény egyik felébe. A szabadon maradt felével takarjuk be, majd jól nyomkodjuk le, mintha csak derelyét készítenénk.
- Fordítsuk meg óvatosan, hogy a csupasz fele is lisztes legyen, ezután óvatosan mártsuk felvert tojásba, és aki úgy szereti, zsemlemorzsába is.
- Végül forró olajban mindkét oldalát süssük szép pirosra
- A fenti műveletet mindaddig folytassuk, amíg csak tart a masszából.
- Bármilyen körettel elkészíthető, én most hagyományos rizibizivel tálaltam, amit egy kicsit megbolondítottam némi curry-vel, szerintem isteni ízt ad neki... Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5100
- Feltöltés dátuma: 2012. február 21.
Ajánló
Ajánlom mindazoknak, akik szeretnek gyorsan, olcsón finomat készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Két éves kicsi fiam ihlette a következő receptet, aki imádja a májat minden formában: sülve, főve, kenyérre kenve, stb. Gondoltam, csinálok valami újat, ami mégis nyerő lesz, sőt, még olcsóbban is ki lehet hozni, mint egy hagyományos májjal töltött rántott husit, ráadásul kész van hipp-hopp. Így jött az ötlet, hogy készítsünk darált húsból hagyományos fasírtot paprika nélkül, töltsük bele az imádott kenőmájast, süssük meg, és már meg is tömhetjük vele az éhes pocit. Nagy előnye a hagyományos töltött rántott húshoz képest, hogy sokkal puhább, omlósabb. Érdemes kipróbálni úgy is, hogy a kenőmájast kikeverjük egy tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól gyúrható legyen, és azt tenni a husikba, illetve csirkemájat megfőzni hagymásan, villával összetörni és azt beletenni. (Ez kicsit időigényesebb, így én az örökmozgó, folyton nyüzsgő Törpémtől csak az egyszerű, sima kenőmájas változatot készítettem el.) Forrón egy kissé kenőcsös a husi, így ha szeletelni akarjuk, érdemes kihűlés után megtenni azt. (Nálunk külön élmény volt, hogy elvágtuk és kijött a májkrém a husiból.)