r
Nosalty Logó

Kemencében sült rozmaringos tarja

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Panno
Kemencében sült rozmaringos tarja
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
61g
Fehérje
26.6g
Szénhidrátok
45.5g
Zsír
350.6g
Víz
206.7g
Koleszterin
3.1g
Rost
3.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4654 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7302.6 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    4284 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    2103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    600 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4654 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Kora reggel jól befűtünk a kemencébe, olykor-olykor rakunk még rá.
  2. Ezzel egy időben bepácoljuk a húst. A pác hozzávalóit elkeverjük egy jókora tálban. A tarját vaskosabb szeletekre vágjuk, alaposan beleforgatjuk a pácba, párszor az egészet még összekavarjuk, hogy mindenhol átjárja, végül lefedjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Sütés előtt fél-egy órával kivesszük a húsokat a hűtőből. A krumplit alaposan megmossuk, kicsit ledörzsöljük, és félbevágva egy tepsibe helyezzük, sózzuk (nem kell sajnálni, ahogy a pácnál sem).
  4. Ha a kemence már elég melegre melegedett, rátesszük a krumplira a húst, alufóliával lefedjük, és mehet is a kemencébe. Legalább egy óráig nem nézünk rá, bő egy óra után már rá-rápillanthatunk. (Kb. másfél óra alatt sül készre.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Apa idei első kemence-befűtése. Nem akartam túlcifrázni, amilyen pofon egyszerű, olyan finom, omlós lett a hús. A pác öltelét a Stahl magazin nyári számából merítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!