Kelt túrós pogácsa Fahéj konyhájából
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1373.5 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 742 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.5 g
Zsír
-
Összesen 242.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8241.3 g
-
Cink 788 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 609 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1464 mg
-
Nátrium 4450 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 412.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 361 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 2046 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.6 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Fél dl langyos, cukros tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A liszbe keverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a túrót, a megkelt élesztőt, és kb. 2 ek tejföllel alaposan összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, homogén tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük.
- Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét éles késsel keresztbe-hosszába bevagdossuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk közt kicsit megsodrikáljuk a pogácsákat, hogy formásabbak legyenek, és tepsire rendezzük őket. Pihentetjük fél órát, közben bemelegítjük a sütőt.
- A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben világos pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 133
- Össznézettség: 57753
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Ebből az adagból 2 nagy tepsi pogács lesz. Ha fóliával lefedjük, másnapra is jó puha marad. Ha egyáltalán marad...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mikor először sütöttem ezt a pogácsát, jól sikerült. Ezen felbuzdulva, legközelebb már nem otthonra sütöttem, hanem egy tanfolyamra vittem a kolléganőknek, ugyanis be voltunk osztva, melyik alkalommal ki kedveskedik a többieknek. Én voltam a soros, hát ezzel a finom pogácsával akartam meglepni őket. Csak épp azt nem vettem figyelembe, hogy közben elköltöztünk, és az "új" konyhámban igen vacak tűzhellyel kellett beérjem (de csak egy darabig, szerencsére). Egy szó, mint száz, a pogácsák túlsültek, kiszáradtak, éppen ehetőek voltak ugyan, de egyáltalán nem az a "nem lehet abbahagyni" jellegűek lettek. Egy darabig rá se tudtam nézni a receptre, de csak nem hagyott a dolog. Az új tűzhelyemmel újra nekiveselkedtem, és újra elkészültek azok a pihe-puha pogik, amire régről emlékeztem. Tanulság: gyorsan kell sütni és nem sötétre. Ja, és nem árt óvatosnak lenni az ismeretlen sütőkkel.