r
Nosalty Logó

Kelt szilvás és/vagy barackos lepény 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
DrHouse
Kelt szilvás és/vagy barackos lepény 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3308.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.8 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 5527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy nagyobb lábasban meglangyosítjuk, teszünk bele 4 mokkacukrot, 3 - 4 kanál lisztet, és simára keverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen 25 - 30 percig kelesztjük.
  2. A vajat fölolvasztjuk és lehűtjük.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, beleöntjük a kovászt, és géppel dagasztjuk. A megolvasztott vajat is fokozatosan a tésztába dolgozzuk.
  4. 1 óra alatt kétszeresérekelesztjük.
  5. Ezalatt megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk a szilvát, ledaráljuk a mogyorót.
  6. Kelesztés után a tésztát kicsit átgyúrjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb méretű kizsírozott tepsibe tesszük, 15 - 20 percet pihentetjük.
  7. A tetejét megszórjuk darált mogyoróval, ráhelyezzük a felezett szilvákat és meghintjük fahéjas cukorral.
  8. Végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11164
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 10.

Ajánló

Én a mennyiségeket megnöveltem, és mivel dió nem volt itthon, mogyorót tettem bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt szilvás és/vagy barackos lepény 4.
DrHouse 30 recept

Hull a szilva a fánkról... A recept eredetije Valódi Sáfrány bolgjában van. Köszönet érte! Mivel érik a sárgabarack, legközelebb kipróbálom azzal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...