Kelt krumplis háromszögek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
125g burgonya72 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
38g tej21 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
3g só0 kcal
-
88g margarin627 kcal
-
28g tojás35 kcal
A tetejére
Összesen
1603
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2660.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 932 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
1603
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 155.1 g
Zsír
-
Összesen 363.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10641.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 1725 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 2163 mg
-
Nátrium 6059 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 624.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 674.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3729 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 738 micro
-
Kolin: 635 mg
-
Retinol - A vitamin: 3546 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2197 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 890 micro
Összesen
6414
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A főtt krumplit krumplinyomón áttörjük.
- A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- 25 dkg margarint a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a lisztet, az élesztőt, a tojásokat, a sót és összegyúrjuk. 40 percig kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A megkelt tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük a maradék margarinnal, amit megolvasztottunk, és hajtogatjuk.
- Alulról és felülről rá, és a két oldalát is behajtjuk.
- Letakarva, 15 percig pihentetjük, a duplájára nő. A kenést és a hajtogatást újra megismételjük.
- Amikor másodszorra pihent, 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel ferdén csíkokat húzunk a tetejére, és kisszaggatjuk, vagy tetszés szerinti formára vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- A tetejüket megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá.
- Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, 5 perc után a hőfokot levesszük 180 fokra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8986
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Az ebédnél megmaradt krumplipürét is felhasználhatjuk a pogácsa elkészítéséhez, csak kicsit kevesebb margarint tegyünk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nyinyinagyi
30 recept
Egy munkatársamtól kaptam ezt a receptet, a hagyományos kumplispogácsát nem igazán szeretem, mert zsírosnak és nehéznek találom, ez nagyon ízlik. Nagyon könnyű lágy tészta, és nagyon jó leveles, ezért én nem pogácsaszaggatóval csinálom, hanem a pizzavágóval kockákat, majd háromszögeket vágok belőle. Igy nincs leeső rész, a kinyújtott tésztát egyben lekenem a tojással, utána aprítom. Másnap is finom.