r
Nosalty Logó

Kelt krumplis háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Kelt krumplis háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10641.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1725 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    6059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3729 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 6414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A főtt krumplit krumplinyomón áttörjük.
  2. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. 25 dkg margarint a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a lisztet, az élesztőt, a tojásokat, a sót és összegyúrjuk. 40 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük a maradék margarinnal, amit megolvasztottunk, és hajtogatjuk.
  6. Alulról és felülről rá, és a két oldalát is behajtjuk.
  7. Letakarva, 15 percig pihentetjük, a duplájára nő. A kenést és a hajtogatást újra megismételjük.
  8. Amikor másodszorra pihent, 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel ferdén csíkokat húzunk a tetejére, és kisszaggatjuk, vagy tetszés szerinti formára vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  9. A tetejüket megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá.
  10. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, 5 perc után a hőfokot levesszük 180 fokra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8986
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

Az ebédnél megmaradt krumplipürét is felhasználhatjuk a pogácsa elkészítéséhez, csak kicsit kevesebb margarint tegyünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt krumplis háromszögek
Nyinyinagyi 30 recept

Egy munkatársamtól kaptam ezt a receptet, a hagyományos kumplispogácsát nem igazán szeretem, mert zsírosnak és nehéznek találom, ez nagyon ízlik. Nagyon könnyű lágy tészta, és nagyon jó leveles, ezért én nem pogácsaszaggatóval csinálom, hanem a pizzavágóval kockákat, majd háromszögeket vágok belőle. Igy nincs leeső rész, a kinyújtott tésztát egyben lekenem a tojással, utána aprítom. Másnap is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...