r
Nosalty Logó

Kelt krumplis háromszögek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyinyinagyi
Kelt krumplis háromszögek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1603
Kalória
38.8g
Fehérje
156.1g
Szénhidrátok
91g
Zsír
168.6g
Víz
196.5g
Koleszterin
7.7g
Rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10641.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1725 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    6059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    674.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3729 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 6414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A főtt krumplit krumplinyomón áttörjük.
  2. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. 25 dkg margarint a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a lisztet, az élesztőt, a tojásokat, a sót és összegyúrjuk. 40 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük a maradék margarinnal, amit megolvasztottunk, és hajtogatjuk.
  6. Alulról és felülről rá, és a két oldalát is behajtjuk.
  7. Letakarva, 15 percig pihentetjük, a duplájára nő. A kenést és a hajtogatást újra megismételjük.
  8. Amikor másodszorra pihent, 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel ferdén csíkokat húzunk a tetejére, és kisszaggatjuk, vagy tetszés szerinti formára vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  9. A tetejüket megkenjük tojással, és reszelt sajtot szórunk rá.
  10. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, 5 perc után a hőfokot levesszük 180 fokra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy munkatársamtól kaptam ezt a receptet, a hagyományos kumplispogácsát nem igazán szeretem, mert zsírosnak és nehéznek találom, ez nagyon ízlik. Nagyon könnyű lágy tészta, és nagyon jó leveles, ezért én nem pogácsaszaggatóval csinálom, hanem a pizzavágóval kockákat, majd háromszögeket vágok belőle. Igy nincs leeső rész, a kinyújtott tésztát egyben lekenem a tojással, utána aprítom. Másnap is finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!