r
Nosalty Logó

Kelt koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kelt koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 771 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    2582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3088 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk, és felmelegítjük.
  2. Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt, és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.
  3. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek. olajat.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
  5. Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk, és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.
  6. Körülbelül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon.
  7. Ezután a cikkekből egyiket kifelé, másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 503
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt koszorú
Salamon Csilla 1202 recept

Igaz, ezt még húsvétra készítettem el, de most volt alkalmam megírni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...