r
Nosalty Logó

Kelt kakaós csiga Szewitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelt kakaós csiga Szewitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.2 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha van kenyérsütő gépünk, akkor abba nyugodtan pakoljuk bele az alapanyagokat és a kelesztő programot kapcsoljuk be. Ha nincs, akkor az alábbiak szerint dolgozzuk össze a tésztát:
  2. 50 ml langyos tejben 1 kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A sót a liszthez keverjük, majd az összes alapanyagot jól összedolgozzuk. Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy lenne, még adjunk hozzá lisztet, ha viszont kemény, akkor egy kis tejjel lágyítsuk. Lisztezett deszkán letakarva, fél órát kelesztjük.
  3. Ezután átgyúrjuk és fél ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  4. A töltelékhez valókat kikeverjük, majd a tésztára kenjük. A tésztát a hosszabbik felénél feltekerjük, és 1,5-2 cm vastagságú szeleteket, csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ne túl szorosan egymás mellé, mert még dagad. Így még 20 percig kelesztjük.
  5. Ezután 190°C-os sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, azonnal megkenjük langyos tejjel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29289
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Ajánló

Tartalmasabb levesek után/mellé, vagy reggelire, tízóraira, uzsonnára tej, kakaó mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi, de jól bevált receptje a családnak. A csigák tetejét porcukorral megszórhatjuk (a gyerekeim úgy nem szeretik, ezért hiányzik a fotóról is).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...