Kelt habos epres
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
3g élesztő4 kcal
-
33g tej19 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
A tetejére
-
117g eper35 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
42g porcukor161 kcal
Összesen
574
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
A tetejére
-
700g eper211 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
250g porcukor968 kcal
Összesen
3435
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1.1g élesztő1 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
13.9g finomliszt51 kcal
A tetejére
-
38.9g eper12 kcal
-
8.9g tojásfehérje5 kcal
-
13.9g porcukor54 kcal
Összesen
192
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 140 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
574
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 111.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2167.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 855 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 547 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 840.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 995 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 968 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1091 micro
Összesen
3435
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
4 ek cukor
-
10 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
25 dkg finomliszt
A tetejére
-
70 dkg eper
-
4 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 ek cukorral elkeverjük, felfuttatjuk.
- Közben a tojások sárgájat kikeverjük a maradék cukorral, majd a vajjal (végig használhatjuk a kézi masina habverő fejét).
- Ehhez adjuk az élesztős tejet, a lisztet és mégannyi tejet (kb. 1 dl-t), hogy nokedli sűrűségű, vagyis sűrűn folyó tésztát kapjunk.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy kivajazzuk - belisztezzük), beleöntjük a tésztát, eligazítjuk.
- A tésztát 1 óráig,langyos helyenkelesztjük.
- Közben előmelegítjük a sütőt, az epret megmossuk, lecsepegtetjük, a túl nagy szemeket felvágjuk.
- A megkelt tésztára rászórjuk az epret, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe se legyen ragacsos.
- A tojások fehérjét felverjük a porcukorral, és a kész süteményre simítjuk.
- Visszadugjuk a sütőbe, csökkentjük a hőfokot, és kb. 10-15 perc alatt rászárítjuk a habot. Akkor kész, ha a hab tetejemár kemény, esetleg meg is repedezik, itt-ott barnás foltok jelennek meg.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni, és már fel is vághatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5588
- Feltöltés dátuma: 2011. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
koszider
90 recept
Már megint bedőltem! Annyit fogadkoztam, hogy nem veszek műepret, de nem tudtam ellenállni a színének, illatának. Na, olyan is volt, mintha hungarocellből vágták volna ki, ezen már se cukor, se tejszínhab nem segít. Mentve, ami még menthető, nekiálltam az itt látható süteménynek, ami máskülönben nagy kedvenc, nem túl édes, annál inkább gyümölcsös. Hogy javítsak az esélyein, rácsepegtettem egy kis sűrű eperlekvárt. (Ezzel aztán jól elbántam a sütivel, mert a lekvár kifolyt a tésztából, alig tudtam felvágni – ezt ne csináljátok.) Újból megfogadtam: epret májusban veszek, csakis a piacon. Addig is itt a kelt habos epres receptje, ha itt az ideje, próbáljátok ki, nem fog csalódást okozni!