r
Nosalty Logó

Kelt belga gofri (Gaufre de Liège)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Kelt belga gofri (Gaufre de Liège)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gofrikhoz

Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gofrikhoz

Összesen 4653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A gofrikhoz

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    222.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    2635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A gofrikhoz

Elkészítés

A gofrikhoz

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, az élesztőt pedig felfuttatjuk a langyos, cukorral és vaníliás cukorral elkevert tejben.
  2. A liszthez adjuk a felfutott élesztőt és a tojásokat, majd robotgépben elkezdjük kidolgozni a tésztát. Ha már összeállt, fokozatosan hozzáadjuk a kockákra vágott, puha vajat. Mindig várjuk meg, hogy a tészta felvegye az előző adagot és csak utána jöjjön a következő kocka.
  3. Amikor a tésztánk felvette az összes vajat, és szép fényes, hólyagos lett, kivajazott tálba tesszük és frissentartó fóliával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd egy deszkán széthúzzuk, hogy lapos legyen. Megszórjuk a jégcukorral, felcsavarjuk és átgyúrjuk, hogy egyenletesen elosszuk benne a szemeket.
  5. A gofrisütőnket felforrósítjuk, majd kis gombócokra osztjuk a tésztát. Adagonként kisütjük a gofrikat, míg szép aranybarna nem lesz a külsejük. Frissen, azon melegében tálaljuk őket. Tradicionálisan simán, magukban fogyasztják őket, persze mindenki kenhet rá, amit csak szeretne.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt belga gofri (Gaufre de Liège)
Lakos Benedek 373 recept

Sokan ismerik a belga gofrit, azonban azt már kevesebben tudják, hogy nem csak egyféle létezik belőle. Belgium Vallónia régiójában elterjedtebb az alábbi verzió, amely gazdagon vajas kelt tésztából készül, kívül ropogós, belül puha, és apró, karamellizált cukorgyöngyöket rejt magában.

Hozzávalók

A gofrikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...