r
Nosalty Logó

Kelkáposztás töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Kelkáposztás töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.8 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7730.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3768 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2947.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    1123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1873 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    10346 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2148 micro
Összesen 4851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 20 db egyforma méretű leveleket, melyeket bő, forró vízben pár percig előfőzzünk ( a maradék közepét levesbe, a nagy leveleket Vica palacsintatésztás kelkáposztájára lehet felhasználni).
  2. A rizst félkeményre főzzük.
  3. A füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük belőle a szalonna darabokat.
  4. A tejfölt kikeverjük a szalonna darabokkal.
  5. A szalonna zsíron megdinszteljük az apróra vágott vörös hagymát.
  6. Egy méretes tálban bekeverjük a darált húst dinsztelt hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, főtt rizzsel, nyers tojással.
  7. Megtöltjük a káposzta leveleket és 25X39 tepsibe sorakoztatjuk őket.
  8. Tetejére paradicsomot és paprikát lehet karikázni.
  9. Felötnjük húslével, hogy félig ellepje, és lefóliázva 1 órát főzzük a sütőben.
  10. Levesszük a fóliát róla és rákenjük az összes tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe és még 30-35 percig sütjük.
  11. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 17722
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Vicának és kelkáposzta szeretőknek ajánlom sok szeretettel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jucus barátnőm receptje alapján készült. Természetesen ezt is átalakítottam. Mivel nagyon kevés a zsiradék benne, akár vacsorára is ehető. Másnap hidegen  fenséges. A húslét vízzel is lehet pótolni, ilyenkor egy csipet ételízesítőt érdemes beletenni. Nekem 20 töltelék lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...