Kelkáposzta-tócsni
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
433g kelkáposzta94 kcal
-
128g tojás161 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g sajt176 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1300g kelkáposzta281 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
150g sajt528 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
64.3g kelkáposzta14 kcal
-
19g tojás24 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.4g sajt26 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1791.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 450.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 512 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2095 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 160.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5374.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1567 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 1688 mg
-
Nátrium 1578 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1351.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1535 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 309 micro
-
K vitamin: 725 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1034 micro
-
Kolin: 1154 mg
-
Retinol - A vitamin: 1012 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6285 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2510 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Hozzávalók
-
1 nagy db kelkáposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- A kelkáposztát a sérült levelektől és a torzsától megszabadítjuk, majd kb. 4x1 cm-es laskákra vágjuk. Sóval, őrölt fekete borssal és őrölt köménymaggal ízesített vízben roppanósra főzzük. Leöntjük róla a főzővizet, majd hagyjuk kihűlni.
- Amíg a kelkáposzta elkészül, egy vöröshagymát és 4 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és apróra vágunk.
- Az egész tojásokat felverjük, mintha rántottát készítenénk, és sóval, borssal ízesítjük.
- Amikor a káposzta kihűlt, kifacsarjuk belőle a maradék vizet, és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat és a tojásos keveréket, összekeverjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük.
- Egy palacsintasütő-serpenyőben kevés olajat forrósítunk (nem kell, hogy ellepje, vagy ússzon benne, inkább mintha palacsintát sütnénk), majd beleadagoljuk a masszát. Kedvünk szerint készíthetünk több kicsi vagy egy nagyobb lepénykét. Amikor az egyik oldala már szép barna, megfordítjuk, és a másik oldalát is "pirosra" sütjük. Érdemes azonban nagyon figyelni rá sütés közben, mert a káposztából esetlegesen leváló darabkák megéghetnek, és keserűvé tehetik a többi lepényt is.
- A kisült lepénykéket reszelt sajttal, tejföllel vagy valamilyen mártogatóssal tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3449
- Feltöltés dátuma: 2018. február 27.
Ajánló
A hagyma, fokhagyma és fűszerek arányát kedvünkre variálhatjuk ízlésük és persze az alapanyagok nagysága szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A párommal elhatároztuk, hogy diétázni fogunk. Már eddig is minimális fehér lisztet, illetve cukrot fogyasztottunk, de most az orvos is megerősítette, hogy a kedvesemnek bizony a szénhidrátszegény diétát kell követnie. Tehát nekem is. A kreativitásunk persze még nincs a topon ezen a téren, ezért próbáltam valami szénhidrátszegény köretet/nasit alkotni, amit szívesen megennénk. Így jött az ötlet, hogy az imádott tócsnit (lapcsánkát, ahogy felénk mondják) teljesen lisztmentesen készítsem el. Kellett viszont valami, ami összetartja, így a tojásból többet tettem bele. A végeredmény egy könnyű, mégis ízletes eledel lett, amit remélem, mások is sikerrel készítenek majd el.