r
Nosalty Logó

Kelesztő nélküli rózsafánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kelesztő nélküli rózsafánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 3482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 3482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 474 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

A sütéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. A tejfölbe beletesszük a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót, citromhéjat, ezeket jól elkeverjük, a vajas liszthez adjuk, rátöltjük a rumot, és puha tésztát gyúrunk.
  3. Pár perc gyúrás után elválik a kezünktől, fóliával letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk, három különböző méretű szaggatóval kivágjuk, több helyen bevágjuk kb. 1 cm mélyen, hogy a szirmokat kialakítsuk.
  5. Majd hármat egymásra helyezünk, középen megnyomjuk, hogy összeragadjanak, majd közepesen forró olajban kisütjük (max. 2 perc oldalanként). A felső felükkel lefelé tesszük az olajba. Amikor szép sárgára sült megfordítjuk, majd papírkendőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
  6. A virág közepét gyümölcskocsonyával díszítjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk. Frissen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10982
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelesztő nélküli rózsafánk
Csiki Piroska 230 recept

Amikor megunjuk a rózsákat készíteni, 1.5 cm széles és 15 cm hosszú csíkokat vágunk, egyik felén 5-6 helyen bevagdossuk kör, vagy félkör alakban behajlítjuk úgy, hogy a vágások kívül legyenek. Így is mutatós kis figurákat kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

A sütéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...