Kelesztő nélküli rózsafánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g rum9 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
A sütéshez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A szóráshoz
-
4g porcukor14 kcal
-
10 kcal
Összesen
872
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
16g rum37 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A szóráshoz
-
14g porcukor54 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
3482
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
34.2g finomliszt124 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
13.7g tejföl27 kcal
-
2.7g porcukor11 kcal
-
8.2g tojássárgája26 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
0g só0 kcal
A díszítéshez
-
5.5g lekvár/ dzsem15 kcal
A sütéshez
-
23.2g napraforgó olaj205 kcal
A szóráshoz
-
1.9g porcukor7 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
474
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
872
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 248.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.4 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 166.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 695 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 679 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 706 micro
Összesen
3482
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
474
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
10 dkg tejföl
-
2 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 tk citromhéj
-
2 ek rum
-
1 csipet só
A díszítéshez
-
2 ek lekvár/ dzsem
A sütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
A szóráshoz
-
2 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
- A tejfölbe beletesszük a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót, citromhéjat, ezeket jól elkeverjük, a vajas liszthez adjuk, rátöltjük a rumot, és puha tésztát gyúrunk.
- Pár perc gyúrás után elválik a kezünktől, fóliával letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk, három különböző méretű szaggatóval kivágjuk, több helyen bevágjuk kb. 1 cm mélyen, hogy a szirmokat kialakítsuk.
- Majd hármat egymásra helyezünk, középen megnyomjuk, hogy összeragadjanak, majd közepesen forró olajban kisütjük (max. 2 perc oldalanként). A felső felükkel lefelé tesszük az olajba. Amikor szép sárgára sült megfordítjuk, majd papírkendőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
- A virág közepét gyümölcskocsonyával díszítjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk. Frissen tálaljuk.
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 10982
- Feltöltés dátuma: 2014. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Amikor megunjuk a rózsákat készíteni, 1.5 cm széles és 15 cm hosszú csíkokat vágunk, egyik felén 5-6 helyen bevagdossuk kör, vagy félkör alakban behajlítjuk úgy, hogy a vágások kívül legyenek. Így is mutatós kis figurákat kapunk.