Kelbimbó lengyelesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
481
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1920
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 145.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1803 micro
Összesen
481
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3755.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 2022 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 583.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 412 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2425 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7213 micro
Összesen
1920
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 724 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyeret apró kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és friss kakukkfűvel megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
- A diót száraz serpenyőben átpirítjuk, majd a kenyérrel és egy citrom reszelt héjával együtt késes betétű robotgépbe tesszük, és morzsásra daráljuk.
- A kelbimbót sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát is, hogy a szép zöld színe megmaradjon. Fedővel letakarva néhány percig főzzük, amíg kissé meg nem puhul, de semmiképp ne főzzük szét. Akkor jó, ha a közepe még ropogós marad.
- A pancettát serpenyőben megpirítjuk.
- A kelbimbót leszűrjük, és még melegen átforgatjuk a morzsában. Rászórjuk a pirított pancettat, és tejföllel együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 30786
- Feltöltés dátuma: 2016. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Vajban pirított morzsába forgatás - ettől lenne ez lengyeles, bár én kicsit felturbóztam. Frissen készítettem, pirított kenyérkockákból, kevés kakukkfűvel és dióval, reszelt citromhéjjal ami a isteni finommá teszi, a pancettáról nem is beszélve.