r
Nosalty Logó

Keksztekercs 4. - citromos túrókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Keksztekercs 4. - citromos túrókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.8 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    405 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kis lábosban a cukrot és a kakaóport összekeverjük, folytonos keverés közben felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, és kis lángon felmelegítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az aromákat, majd elkeverjük a darált keksszel.
  2. Egy gáztepsit kibélelünk folpackkal, és a tésztát szép vékonyra kinyújtjuk benne, hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a túrókrémet: a kihűlt, főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük, hozzákeverjük a szintén áttört túrót, és a cukorral, vaníliás cukorral, tejszínnel, reszelt citromhéjjal és citromlével jó habosra keverjük.
  4. Rákenjük a tésztára, szép egyenletesen eloszlatjuk egy kanál fejének a hátoldalával.
  5. A hosszanti oldalánál kezdve a folpack segítségével feltekerjük.
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 36830
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keksztekercs 4. - citromos túrókrémmel
OsztriGa 35 recept

Nem szeretem a keksztekercset a bennük levő vajas krém miatt. Ezért gondoltam, - a túró rudi mintájára - kipróbálom túrós töltelékkel. Nagy sikere lett. Ráadásul olyan könnyen elkészíthető, hogy a 11 éves fiam is játszva megcsinálja.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...