r
Nosalty Logó

Kekszpiramis 2. -meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Kekszpiramis 2. -meggyel
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 12594 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    180.1 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7393.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    4801 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1930 g
  • Cukor
    920 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 12594 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk.
  2. A krémhez a pudingot a cukorral összekeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint a 25 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal simára összekeverjük.
  4. Egy kis tálba szórjuk a kókuszreszeléket, és a tésztából jó dió-nagyságnyi gombócot csinálunk. Megforgatjuk a kókuszban, és a formába is szórunk a kókuszból.
  5. Belenyomjuk a golyót a formába, és egy kis tölcsér segítségével mélyedést csinálunk a tésztába. Ebbe töltünk 1púpozott tk krémet, 2 szem meggyet, majd a keksszel befedjük. Egy tálcára fordítjuk, szétnyitjuk a formát, és már kész is a piramisunk. Ezt még párszor megismételjük:).
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 27420
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 03.

Ajánló

Amikor a kekszgolyót beletesszük a formába, a hüvelykujjunkkal nyomjuk be egy kicsit, és ebbe szórjuk kókuszreszeléket, majd a kis tölcsérrel tágítsuk ki a mélyedést. (Azért szórok bele kókuszt, mert akkor könnyebben kijön belőle a tölcsér.) A piramisformát lehet köretekhez is használni, pl. rizskörethez, mint a Fonott pulykamell receptemnél! Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyámtól kaptam ezt a receptet, aki sajnos már nincs közöttünk. Akkor jó, ha a keksz megpuhul majd a krémtől, de azért meg lehet kóstolni rögtön, ahogy kész van. A kisfiam farsangjára tavaly ezt készítettem. A fél osztálynak írhattam a receptet másnap:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...