Kéksajtos körtesaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Anyika39
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
365
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1461
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 264.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
365
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 87.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3858.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 941 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 1988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.1 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1056.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1358 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1392 micro
Összesen
1461
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először elkészítjük az öntetet. A mustárt elkeverjük kevés sóval, majd lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat, és habosra keverjük. (Kézi habverővel a legegyszerűbb.)
- Hozzáadjuk a mézet, majd a balzsamecetet. Hűtőbe tesszük, míg a salátát összeállítjuk.
- A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk (kb. 3 cm-re).
- A körtét alaposan megmossuk, mert héjastól használjuk fel. (Persze, aki nem szereti a körte vastag héját, meg is pucolhatja, ahogyan én is tettem.) A körték magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, és a saláta tetejére-mellé rakjuk.
- Rászórjuk-morzsoljuk a kéksajtot, majd meglocsoljuk az öntettel.
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 18168
- Feltöltés dátuma: 2010. január 17.
Ajánló
Nem ajánlom kisgyermekes családoknál a "vasárnapi asztalra", mert a gyerekek általában nem szeretik a kéksajtok intenzív ízét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Anyika39
15 recept
Megint csak Nők Lapja. Szeretem ezeket a recepteket, mert valóban ehetők és könnyen elkészíthetők. Az összes hozzávalót megkaphatjuk bármelyik üzletben, nem kell kismillió helyet felkutatnunk, mire megtaláljuk, amire szükségünk van. Az íze mégis különleges. A saláta kalóriatartalma 100 g-ra 89 kcal.