Kéksajtos burgonyapüré
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
modosa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
333g burgonya193 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
17g kéksajt59 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
-
1 kcal
Összesen
410
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
A burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
50g kéksajt177 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0g snidling0 kcal
-
4 kcal
Összesen
1230
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 722.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 212.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
410
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2166.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 638.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
1230
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A burgonyához
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük.
- A vajat alaposan összedolgozzuk a sajttal.
- A burgonyáról leöntjük a vizet, villával szétnyomkodjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.
- Hozzáadjuk a sajtos vajas keveréket és a fűszereket.
- Tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel és piros kaliforniai paprikával.
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8054
- Feltöltés dátuma: 2010. április 25.
Ajánló
Sültek, fasírtfélék hagyományos körete.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
modosa
50 recept
Tudom, a profik a botmixerrel homogenizált, habzsákból kinyomott püré csodára esküsznek, de mi ezt a rusztikus, kicsit darabkás verziót jobban szeretjük.