r
Nosalty Logó

Kéksajtos burgonyapüré

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Kéksajtos burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 1230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A tálaláshoz

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük.
  2. A vajat alaposan összedolgozzuk a sajttal.
  3. A burgonyáról leöntjük a vizet, villával szétnyomkodjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.
  4. Hozzáadjuk a sajtos vajas keveréket és a fűszereket.
  5. Tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel és piros kaliforniai paprikával.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8054
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Ajánló

Sültek, fasírtfélék hagyományos körete.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, a profik a botmixerrel homogenizált, habzsákból kinyomott püré csodára esküsznek, de mi ezt a rusztikus, kicsit darabkás verziót jobban szeretjük.

Hozzávalók

A burgonyához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...