Kékfrankos-répás tepsis sült burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A répachips-hez
Elkészítéshez
Mártáshoz
-
50g tej28 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
683
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A répachips-hez
Elkészítéshez
Mártáshoz
-
200g tej112 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2737
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A répachips-hez
Elkészítéshez
Mártáshoz
-
9.9g tej6 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
137
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 265.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1019 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6327 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
683
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 177.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5773.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 2094 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1556 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4076 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 1531 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25308 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1086 micro
Összesen
2737
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 523 micro
-
β-karotin 1258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A répachips-hez
Elkészítéshez
-
10 dkg vaj
Mártáshoz
-
2 dl tej
-
1 db tojás
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
A répachips-hez
- A répákat zöldséghámozó segítségével vékony szeletekre vágjuk.
- Olívaolajjal bekenjük, fűszerrel ízlés szerint enyhén megfűszerezzük, egymás mellé helyezzük sütőpapírra vagy szilikonlapra egy tepsibe, majd kb. 175 °C-on megsütjük. Önállóan, dekorációként és alapanyagként is kiválóan használható.
- A répachipset beáztatjuk kékfrankos törkölypálinkába pár órára.
Elkészítéshez
- A krumplit meghámozzuk, vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tejből, tojásból és fűszerekből mártást készítünk.
- Kétféleképp halmozhatjuk: kivajazott muffin formába (képen szereplő) krumpliszeleteket teszünk, sózzuk, vajat morzsolunk rá, rárakjuk a pálinkába áztatott répachipset, majd befedjük. Újabb krumpli, vaj, répa, majd sajt következik. Addig rétegezünk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére sajtlapok kerüljenek. Az egyes fészkekre 2 evőkanál mártást kanalazunk.
- A másik megoldás (szaporább): kivajazott tepsi aljára tesszük a krumpliszeleteket, majd a muffin formához hasonlóan rétegezzük. Végül az egészet leöntjük a mártással.
- Mindkét tepsit fóliával letakarjuk, majd addig sütjük 180°C-on, míg a burgonya megpuhul. A fóliát levesszük, és pirosra pirítjuk a sajtot a tetején. Kb. 40-45 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1023
- Feltöltés dátuma: 2014. november 25.
Ajánló
A répachipset felhasználhatjuk más ételek díszítéséhez is, de egészséges nassolni valónak is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jó példa arra, hogy hogyan tudunk egy hétköznapi ételből ünnepit varázsolni, olyan alapanyagokból, amelyek minden háztartásban fellelhetőek.