r
Nosalty Logó

Kékfrankos-répás tepsis sült burgonya

NS
Kékfrankos-répás tepsis sült burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A répachips-hez

Elkészítéshez

  • 1 kg burgonya (nem szétfővő fajta)
  • 25 dkg sajt (lehet vegyesen és nagyobb mennyiségben is használni)
  • 10 dkg vaj

Mártáshoz

683
Kalória
22.6g
Fehérje
42.5g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
265.4g
Víz
175.6g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A répachips-hez

Elkészítéshez

Mártáshoz

Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A répachips-hez

Elkészítéshez

Mártáshoz

Összesen 2737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A répachips-hez

Elkészítéshez

Mártáshoz

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    2094 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1061.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4076 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 2737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    523 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A répachips-hez

  1. A répákat zöldséghámozó segítségével vékony szeletekre vágjuk.
  2. Olívaolajjal bekenjük, fűszerrel ízlés szerint enyhén megfűszerezzük, egymás mellé helyezzük sütőpapírra vagy szilikonlapra egy tepsibe, majd kb. 175 °C-on megsütjük. Önállóan, dekorációként és alapanyagként is kiválóan használható.
  3. A répachipset beáztatjuk kékfrankos törkölypálinkába pár órára.

Elkészítéshez

  1. A krumplit meghámozzuk, vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tejből, tojásból és fűszerekből mártást készítünk.
  2. Kétféleképp halmozhatjuk: kivajazott muffin formába (képen szereplő) krumpliszeleteket teszünk, sózzuk, vajat morzsolunk rá, rárakjuk a pálinkába áztatott répachipset, majd befedjük. Újabb krumpli, vaj, répa, majd sajt következik. Addig rétegezünk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére sajtlapok kerüljenek. Az egyes fészkekre 2 evőkanál mártást kanalazunk.
  3. A másik megoldás (szaporább): kivajazott tepsi aljára tesszük a krumpliszeleteket, majd a muffin formához hasonlóan rétegezzük. Végül az egészet leöntjük a mártással.
  4. Mindkét tepsit fóliával letakarjuk, majd addig sütjük 180°C-on, míg a burgonya megpuhul. A fóliát levesszük, és pirosra pirítjuk a sajtot a tetején. Kb. 40-45 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Jó példa arra, hogy hogyan tudunk egy hétköznapi ételből ünnepit varázsolni, olyan alapanyagokból, amelyek minden háztartásban fellelhetőek.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...