r
Nosalty Logó

Kefires vendégváró kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kefires vendégváró kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához:

Sós krémhez:

Összesen 754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához:

Sós krémhez:

Összesen 3013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához:

Sós krémhez:

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    3316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Sós krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor az élesztő felfutott, egy tálba beletesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, majd a tészta összes hozzávalóját, és összegyúrjuk.
  3. Tésztát 4 részre osztjuk, egyesével tányér nagyságú körökké nyújtjuk.
  4. Két lapra szétosztjuk a sós vajas keveréket, és egyenletesen szétkenjük rajtuk.
  5. Minden megkent körre egy másikat helyezünk, és cikkekre vágjuk. A két lap mindegyikét 12-12 cikkre.
  6. Cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve kiflikké csavarjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tojássárgájával lekenjük, egy órát pihenni hagyjuk, és aranyszínűre sütjük.

Sós krémhez:

  1. Összekeverjük a vajat a sóval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 3038
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kefires vendégváró kifli
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon finom, puha kiflicske:)

Hozzávalók

Tésztához:

Sós krémhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...