r
Nosalty Logó

Kefires tésztába burkolt virsli lenmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Kefires tésztába burkolt virsli lenmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    3495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 4463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos kefirt, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a liszt felét, az élesztőt, a margarint, zsírt, sót, a maradék kefirt, és jól eldolgozzuk. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá. 45-60 percet állni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, 8 kockát vágunk belőle, megkenjük mustárral, ráhelyezzük a virslit, majd fölcsavarjuk-becsomagoljuk. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk lenmaggal, és 200 fokon kb. 30- 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 784
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A párom születésnapjára készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...