r
Nosalty Logó

Kefires-szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kefires-szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2634 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2382.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2634 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tűzhelyet begyújtjuk.
  2. A tésztát fakanállal összekeverjük az összetevőkből (vajat meg szabad langyosítani, gyorsabb így a munka).
  3. Kivajazott tepsiben a tésztamasszát elsimítjuk.
  4. A felezett szilvákat oldalukra fordítva, sűrűn, soronként a tésztába illesztgetjük, és miután az egész tészta gyümölccsel szorosan fedve lett, tenyerünkkel a gyümölcsöt gyengéden, de határozottan a tésztába nyomogatjuk.
  5. Könnyedén, egyenletesen beszórjuk őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral.
  6. A sütést félidőig nagy lángon, később takarékon folytatjuk. (Ha a gyümölcs helyenként kicsit több levet enged a már aránylag sült tésztában, akkor a tepsit a sütőből kivéve megmozgatjuk, hogy más részre tereljük a levet. A tészta pirulásáig sütjük.
  7. Végül ismételten megszórhatjuk egy kevés fahéjjal és egy zacskó vaníliás cukorral.
  8. Én másfél adagos mennyiségből dolgoztam, 30X40 cm-es tepsiben, és még a sütés napján egy repetát kellett készíteni...
  • Tepsi mérete: 30X40 (másfél adag!)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25027
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Leves mellé desszertnek péntekre, vagy hétvégére, ha nincs sok idő, vagy kedv bonyolultabbat sütni. Gyümölcsszezon alatt hiba lenne kihagyni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az 1990-es évek legelején voltam egy népi kézműves táborban Szennán, ott sütötte legnagyobb örömünkre több alkalommal egy, azt hiszem, iparművész-rajztanár hölgy ezt a lepényt. A szezonnak megfelelően akkor őszibarackkal. A receptet természetesen leírtam, aztán valahogy múlt az idő és elfelejtődött. Jó pár éve viszont minden gyümölcsszezonban eszembe jut, de a receptet nem leltem. Most előkerült, és de jó, hogy még érik a szilva! Tán szilvával még finomabb, mint őszibarackkal vagy kajszival. (Rém egyszerű, gyors, tán a gyümölcsök magozása, aprítása igényli a legtöbb ráfordított időt. Férjnek, nagyobb csemetének szabad besegíteni, míg mi begyújtjuk a sütőt, elkészítjük a tésztát, és akkor pillanatok alatt elkészülünk vele.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...