Kefires-szilvás süti
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g vaj717 kcal
-
200g kefir122 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
800g szilva346 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
6.4g vaj46 kcal
-
12.8g kefir8 kcal
-
9.6g rétesliszt35 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
51.2g szilva22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1191 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 482.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 810 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 113.2 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 631 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2382.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 854 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355.8 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 964.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1619 micro
-
β-crypt 275 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1091 micro
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
2 dl kefir
-
1 bögre rétesliszt
-
1 bögre finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
2 db tojás
-
1 csipet só
Elkészítés
- A tűzhelyet begyújtjuk.
- A tésztát fakanállal összekeverjük az összetevőkből (vajat meg szabad langyosítani, gyorsabb így a munka).
- Kivajazott tepsiben a tésztamasszát elsimítjuk.
- A felezett szilvákat oldalukra fordítva, sűrűn, soronként a tésztába illesztgetjük, és miután az egész tészta gyümölccsel szorosan fedve lett, tenyerünkkel a gyümölcsöt gyengéden, de határozottan a tésztába nyomogatjuk.
- Könnyedén, egyenletesen beszórjuk őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral.
- A sütést félidőig nagy lángon, később takarékon folytatjuk. (Ha a gyümölcs helyenként kicsit több levet enged a már aránylag sült tésztában, akkor a tepsit a sütőből kivéve megmozgatjuk, hogy más részre tereljük a levet. A tészta pirulásáig sütjük.
- Végül ismételten megszórhatjuk egy kevés fahéjjal és egy zacskó vaníliás cukorral.
- Én másfél adagos mennyiségből dolgoztam, 30X40 cm-es tepsiben, és még a sütés napján egy repetát kellett készíteni...
- Tepsi mérete: 30X40 (másfél adag!)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 25027
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.
Ajánló
Leves mellé desszertnek péntekre, vagy hétvégére, ha nincs sok idő, vagy kedv bonyolultabbat sütni. Gyümölcsszezon alatt hiba lenne kihagyni!
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Az 1990-es évek legelején voltam egy népi kézműves táborban Szennán, ott sütötte legnagyobb örömünkre több alkalommal egy, azt hiszem, iparművész-rajztanár hölgy ezt a lepényt. A szezonnak megfelelően akkor őszibarackkal. A receptet természetesen leírtam, aztán valahogy múlt az idő és elfelejtődött. Jó pár éve viszont minden gyümölcsszezonban eszembe jut, de a receptet nem leltem. Most előkerült, és de jó, hogy még érik a szilva! Tán szilvával még finomabb, mint őszibarackkal vagy kajszival. (Rém egyszerű, gyors, tán a gyümölcsök magozása, aprítása igényli a legtöbb ráfordított időt. Férjnek, nagyobb csemetének szabad besegíteni, míg mi begyújtjuk a sütőt, elkészítjük a tésztát, és akkor pillanatok alatt elkészülünk vele.)