Kecskesajtos sütőtök-rizottó
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
807
Kalória
18.8g
Fehérje
98.3g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
277.1g
Víz
54.6g
Koleszterin
5.3g
Rost
4.3g
Cukor
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
807
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1613
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2531.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 1822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 277.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 1051 micro
-
β-karotin 5374 micro
-
β-crypt 4373 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
807
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5062.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 3644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 554.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 536 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 2102 micro
-
β-karotin 10749 micro
-
β-crypt 8747 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1613
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 456 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
84
kcal
Elkészítés
- A sütőtököt meghámozzuk, és kockára vágjuk.
- A rizst kimérjük, és nem mossuk meg!
- A sütőtököt lábosban kevés vajon elkezdjük sütni, karamellizálni.
- Ha maradék, héjában sült sütőtököt használunk, akkor is vajon egy kicsit pirítjuk, de nem kell olyan hosszan!
- Mikor szépen barnul, és az állaga kezd puhává válni, hozzátesszük a rizst és a fokhagymát, és egy kicsit sütjük, tovább vigyázva, ne égjen meg a fokhagyma.
- Ráöntünk annyi bort, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, mehet rá a maradék bor és víz vagy leves alaplé, de csak annyi, ami éppen hígabbá teszi.
- Folyamatos kevergetés mellett addig adagoljuk az éppen ellepő folyadék mennyiséget, amíg a rizsünk finoman roppanósra nem válik, és az ételünk álaga nyákos álagú nem lesz.
- Ne feledjük a folyamatos keverést, könnyen leéghet!
- Folytonos keverés mellett a legvégén mehet bele a kecskesajt, ami még krémesebbé és gazdagabbá teszi az ízvilágát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Hideg téli estéken a maradék hasznosításán töprengve jött az ihlet!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!