Kecskesajtos sütőtök-rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
fagyufa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
807
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1613
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2531.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 1822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 277.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 1051 micro
-
β-karotin 5374 micro
-
β-crypt 4373 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
807
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5062.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 3644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 554.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 536 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 2102 micro
-
β-karotin 10749 micro
-
β-crypt 8747 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1613
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 456 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőtököt meghámozzuk, és kockára vágjuk.
- A rizst kimérjük, és nem mossuk meg!
- A sütőtököt lábosban kevés vajon elkezdjük sütni, karamellizálni.
- Ha maradék, héjában sült sütőtököt használunk, akkor is vajon egy kicsit pirítjuk, de nem kell olyan hosszan!
- Mikor szépen barnul, és az állaga kezd puhává válni, hozzátesszük a rizst és a fokhagymát, és egy kicsit sütjük, tovább vigyázva, ne égjen meg a fokhagyma.
- Ráöntünk annyi bort, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, mehet rá a maradék bor és víz vagy leves alaplé, de csak annyi, ami éppen hígabbá teszi.
- Folyamatos kevergetés mellett addig adagoljuk az éppen ellepő folyadék mennyiséget, amíg a rizsünk finoman roppanósra nem válik, és az ételünk álaga nyákos álagú nem lesz.
- Ne feledjük a folyamatos keverést, könnyen leéghet!
- Folytonos keverés mellett a legvégén mehet bele a kecskesajt, ami még krémesebbé és gazdagabbá teszi az ízvilágát.
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4052
- Feltöltés dátuma: 2011. november 07.
Ajánló
Nagyon jó egytálétel gyanánt, de köretként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
fagyufa
13 recept
Hideg téli estéken a maradék hasznosításán töprengve jött az ihlet!