r
Nosalty Logó

Kecskesajtos sütőtök-rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
fagyufa
Kecskesajtos sütőtök-rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2531.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    5374 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    3644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10749 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    456 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, és kockára vágjuk.
  2. A rizst kimérjük, és nem mossuk meg!
  3. A sütőtököt lábosban kevés vajon elkezdjük sütni, karamellizálni.
  4. Ha maradék, héjában sült sütőtököt használunk, akkor is vajon egy kicsit pirítjuk, de nem kell olyan hosszan!
  5. Mikor szépen barnul, és az állaga kezd puhává válni, hozzátesszük a rizst és a fokhagymát, és egy kicsit sütjük, tovább vigyázva, ne égjen meg a fokhagyma.
  6. Ráöntünk annyi bort, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, mehet rá a maradék bor és víz vagy leves alaplé, de csak annyi, ami éppen hígabbá teszi.
  7. Folyamatos kevergetés mellett addig adagoljuk az éppen ellepő folyadék mennyiséget, amíg a rizsünk finoman roppanósra nem válik, és az ételünk álaga nyákos álagú nem lesz.
  8. Ne feledjük a folyamatos keverést, könnyen leéghet!
  9. Folytonos keverés mellett a legvégén mehet bele a kecskesajt, ami még krémesebbé és gazdagabbá teszi az ízvilágát.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4052
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Ajánló

Nagyon jó egytálétel gyanánt, de köretként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos sütőtök-rizottó
fagyufa 13 recept

Hideg téli estéken a maradék hasznosításán töprengve jött az ihlet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...