r
Nosalty Logó

Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztáciával és friss fűszernövényekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztáciával és friss fűszernövényekkel
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    11783 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 595 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    406 micro
  • Likopin
    23566 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1975 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítsuk fel nagyjából a fűszernövényeinket, tegyük mozsárba, és adjuk hozzá az olívaolajat és a durva sót. Körülbelül 10 percig őröljük, majd hagyjuk körülbelül 1 órán át szobahőmérsékleten állni.
  2. Vágjuk kockára a görögdinnyét, tegyük egy salátástálba, majd a hűtőszekrénybe.
  3. Tegyük a pisztáciákat egy serpenyőbe, és lassú tűzön pirítsuk meg őket (nagyjából 5 percig).
  4. Vegye ki a pisztáciát a serpenyőből, aprítsuk fel vagy törjük össze őket. Tegyük félre egy kis tálba.
  5. Morzsoljuk össze a kecskesajtot.
  6. Az olívaolaj és a fűszernövények keveréket tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a vörösborecetet, majd keverjük össze. Ez lesz a vinaigrettünk.
  7. Vegyük ki a görögdinnyét a hűtőszekrényből, adjuk hozzá a kecskesajtot, csepegtessük rá a vinaigrettet, szórjuk meg a pirított pisztáciával, majd ízlés szerint sóval, borssal. Keverjük össze és tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4507
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztáciával és friss fűszernövényekkel
Hering András 182 recept

Bár ez a gyümölcs magában is isteni, a gasztronómia világában számos olyan receptet találunk, amellyel még különlegesebb ízélményt hozhatunk létre a felhasználásával. A kecskesajt és a dinnye párosítása már önmagában is mennyei, ha viszont még egy kevés pisztáciát és néhány frissen szüretelt fűszernövényt is hozzáadunk, nem csak, hogy egy igazi ízbombát hozunk létre, de még látványra is tökéletes salátát kapunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...