r
Nosalty Logó

Kecskesajt sült céklával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
jkerekes8
Kecskesajt sült céklával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2262 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2262 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozott, nyers céklát felszeleteljük, vagy kisebb hasábokra is vághatjuk. Egy kisebb jénai tálba szórjuk, hozzátesszük a fokhagymagerezdeket. Meglocsoljuk az olívaolajjal, balzsamecettel, hozzátesszük a fűszereket, majd összeforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben fedő alatt megsütjük, néha kivesszük és megrázogatjuk.
  3. Mikor majdnem kész a cékla, a kecskesajtszeleteket egy száraz serpenyőben mindkét oldalán lepirítjuk.
  4. Melegen, illetve langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5958
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

Könnyű vacsorára, vagy előételnek is ajánlom. Bármilyen grillezhető sajttal (pl.halloumi) vagy akár feta sajt kockákkal is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajt sült céklával
jkerekes8 12 recept

A penészbevonatos, henger alakú kecskesajt megsütve igazán finom. Szerintem sült cékla illik hozzá leginkább. Tökéletes páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...