r
Nosalty Logó

Kazári laska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Kazári laska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

krumplilaskához

túrótöltelék

Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

krumplilaskához

túrótöltelék

Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír

krumplilaskához

túrótöltelék

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5103.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

krumplilaskához

túrótöltelék

Elkészítés

krumplilaskához

  1. A krumplit alapos mosás után sós vízben feltesszük főni. Amikor meg puhult, megpucoljuk, és krumplinyomón átnyomjuk. A tálban hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor hidegre hűlt, hozzáadjuk a sót és a lisztet. Ruganyos tésztává gyúrjuk. A tésztát henger alakúra formáljuk, és 2 cm-es darabokat vágunk belőle.
  3. Ezeket a vastag köröket sodrófával kb. 17-18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Ha szükséges, nyugodtan lisztezzünk a tészta alá. A lényeg az, hogy minél vékonyabb legyen a kör alakú tészta!
  4. Egy nagy méretű serpenyőt vagy lábast (én egy nagy méretű teflon serpenyőt használtam) jól felforrósítunk, és ebbe tesszük a laskákat. Mindkét felét megsütjük.
  5. A sült laskát tálra tesszük, és egy ecsettel vékonyan megolajozzuk. Az eredeti recept olvasztott zsírt használ.

túrótöltelék

  1. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a cukrokat.
  2. A töltelékkel megkenjük a laskákat, és palacsinta-szerűen feltekerve, melegen kínáljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 8162
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 20.

Ajánló

Ha az edény, amiben sütni szeretnénk kicsi, akkor felezzük meg a krumplis tésztát, és úgy formáljunk belőle hengert, mert nem fogjuk tudni vékony körré nyújtani, vastag lesz a laska.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kazári laska
Lizinka_ 604 recept

Nyárutón Kazáron, a magyar palócföldi kis faluban jártunk. Itt a helybéli nénik sütötték a tűzhely platniján a krumplilaskát, és kazári laska néven kínálták túrós, lekváros, mákos, diós, kakaós töltelékkel. Megkérdeztem, szerintük melyik a legfinomabb, ők a túrós tölteléket ajánlották. Itthon én is elkészítettem ezt az egyszerű, de annál finomabb népi ételt.

Hozzávalók

krumplilaskához

túrótöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...